Море – найефективніше, проте, не єдине джерело йоду для людського організму. При його нестачі спостерігається зниження імунітету, набряклість, випадання волосся, часті головні болі, відсутність апетиту і інші малоприємні симптоми. Йод необхідний для нормальної роботи щитовидної залози та інших органів. Брак даного компонента можна заповнювати не тільки, вдихаючи морське повітря або вживаючи йодовану сіль, але і за допомогою горіхової олії. Традиційно багатими на йод продуктами вважаються морська риба, ламінарія, креветки та ін. Не всім відомо, що в молодих плодах волоського горіха його набагато більше, ніж у багатьох сортах морської риби. Дуже корисно вживати олію волоського горіха при дефіциті йоду.

Трохи історії

Жреці стародавньої держави Вавілон суворо забороняли простим людям ласувати волоськими горіхами. Вони мотивували своє рішення тим, що плоди призначені тільки для правителів і служителів богів. Насправді, жрецям було відомо, що регулярне вживання в їжу горіхових ядер покращує пам’ять, а ще допомагає краще концентруватися і мислити.

Давньогрецький вчений Геродот у своїх трактатах неодноразово згадував користь волоських горіхів, називаючи їх їжею для розуму.

Вчені Древнеперсидскої держави говорили: «Плід горіха – це мозок, а масло – розум». У перекладі з латинської «волоський горіх» – це «царський жолудь».

Про користь горіхів знали ще до нашої ери. Майже тисячу років тому з них почали віджимати корисну олію, яку використовували для лікування недуг, а також для збереження молодості і краси.

Олія волоського горіха: користь і показання до вживання

Корисна олія волоського горіха

Сиродавлена олія волоського горіха багата поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами і мінералами. У 100 грамах янтарно-жовтого, ароматного, смачного продукту міститься:

  • 0,4 мг. холіну (вітаміну В4);
  • 0,4 мг. альфа-токоферолу (вітаміну Е);
  • 15 мкг. філлохінону (вітаміну до);
  • 3,1-5 мкг йоду (для порівняння: в аналогічній порції кедрових горіхів є не більше 4,5 мкг йоду);
  • 176 мг фітостеролів;

Натуральну, «живу» горіхову олію холодного віджиму варто приймати при порушеннях обміну речовин, для зміцнення імунітету, очищення від шлаків і токсинів, нормалізації рівня холестерину, а також глюкози, прискорення загоєння виразки шлунка і/або підшлункової залози, при шкірних захворюваннях (в тому числі, екземі, псоріазі) та інших недугах.

У загальнозміцнюючих і профілактичних цілях досить вживати продукт по 1 чайній ложці натщесерце, двічі на день (вранці і ввечері). Дітям до 3-7 років можна додавати 5-7 крапель олії в їжу, підлітки можуть з’їдати по 1 чайній ложці на добу. Що до малюків, яким ще не виповнилося 3 роки, їм корисно додавати по 2-3 краплі цього рослинного жиру в рідку їжу.

Олія волоського горіха при  йододефіциті

Тим, хто страждає порушеннями роботи щитовидної залози, викликаними нестачею йоду, корисно щодня додавати олію волоського горіха в їжу (по 1 столовій ложці), а також випивати вранці натщесерце 1 чайну ложку цього продукту.

Для посилення ефекту варто змащувати маслянистою субстанцією шкіру (особливо в зоні шиї). На відміну від більшості інших рослинних жирів, цей майже миттєво вбирається крізь пори і не залишає неприємну маслянисту плівку на тілі. До того ж, зовнішнє використання сиродавленної олії волоського горіха робить шкіру більш м’якою, бархатистою, пружною, а ще надає їй легкого золотистого відтінку.

CraftOil робить 100% натуральну, корисну, а ще дуже ароматну і смачну олію волоського горіха холодного віджиму. Компанія багато років займається виготовленням сиродавлених рослинних олій, використовуючи для цього оригінальні маслопреса і прес-бочонки власного виробництва, а також ретельно відібрану сировину, що виросла в екологічно чистих регіонах.

Олія грецького горіха CraftOil при дефіциті йоду

В інтернет-магазині CraftOil можна замовити олію волоського горіха, олію розторопші, олію  чорного кмину, лляну олію та інші корисні олії, які допоможуть зміцнити і оздоровити організм, а ще позбутися від багатьох косметичних проблем. 

Тим, хто хоче самостійно робити олії, компанія пропонує хороший вибір маслопресів холодного віджиму і бочки з капролона або з ясена до них. У CraftOil є преса для холодного віджиму олії на 20 тон, 30 тон, 50 тон, 75 тон, а також комбіновані моделі для одночасного виготовлення 2 олій та гідравлічні преса для СТО різної потужності. Консультанти із задоволенням розкажуть більш детально про обладнання для виробництва рослинних сиродавлених олій, а також про преса для СТО чи приймуть замовлення на обраний товар.

Поділитися

Як зробити сушилку для фруктів своїми руками?

Морква по-корейськи з медом і кунжутною олією

7 коментарів “Олія волоського горіха при дефіциті йоду

  • Олег Валенко

    Навіть не знав, що у горіхах є йод, хоча це логічно, бо коли молодлі горіхи чищу, то потім руки коричневі і запах від них наче йодований. Тепер знатиму, чим йододефіцит лікувати! Замовлю олію волоського горіха CraftOil і буду вживати в салатах

  • Сергій

    Чесно кажучі про йод у горіхах це для мене прям відкриттям стало. Не знав. Замовлю мамі пляшку, в неї якраз зі щитовидкою проблеми, йод необхіден. Дякую

  • Марина

    я купила олію волоського горіха для лікування щитовидної залози, та попробували втирати в шкіру на шиї, гарний наслідок та шкіра дуже гарно виглядає, дуже задоволена

  • Микита

    Купив для своєї мами цю олійку , вона залишилась дуже задоволеною . Дякую що допогли у виборі , тепер будемо в салат ставити .

  • Богдана

    Дуже смачна олія, дуже задоволена якісттю, буду брати ще!

  • Іван

    Не знав що при дефіциті йода можна приймати олію волоського горіха.

  • Ксенія

    Завжди цікаво почитати щось новеньке та цікаве про олійки, дякую Вам за це)

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок