Про існування гідравлічних пресів напевно чув багато хто. Всі вони, по суті, є механізмами, що створюють стискаючі зусилля певної потужності. Сфер використання такої апаратури досить багато. Наприклад, гідравлічні преса потрібні при пресовому з’єднанні залізних елементів (деталей якогось апарату або приладу), пресовці дерев’яної стружки (в тому числі для меблевого виробництва), а також при різанні, штампуванні і дефектуванні деталей (усуненнї несправності).

Крім усього, перерахованого вище, гідравлічні преса йдуть в хід під час виробництва рослинних олій холодного віджиму. Вони допомагають створювати необхідні зусилля, щоб отримати жир із зерен, насіння, ядер або іншої сировини. Незважаючи на те, що преса для холодного віджиму олій – конструктивно прості пристрої, з якими може працювати кожен бажаючий, не всі розуміють, як влаштований гідропрес і що він собою являє.

Гідравлічний прес

З чого складається гідравлічний прес?

Конструкція цього приладу досить проста, він складається з декількох елементів:

  • 2 поршня;
  • 2 емності, з’єднані між собою;
  • Шток;
  • Робоча рідина;

Поршні знаходяться всередині 2 циліндрів (великих і малих) і створюють бажаний тиск (вимірюється в Паскалях). Маленький циліндр тисне на робочу рідину (тому прес називається гідравлічним), яка, в свою чергу, впливає на великий циліндр. Таким чином, приводиться в дію шток. На нього надівається насадка, розрахована під той матеріал, з яким працює гідравлічний прес.

При цьому, площа впливу на зерна, насіння або горіхи (або на промислові деталі) відносно невелика, за рахунок цього і створюється досить високий тиск. 

Якими бувають гідравлічні преса

Існує багато різних підвидів гідравлічних пресів. Вони розрізняються за матеріалами, з якими працюють (залізо, полімери, продукти харчування), а також по конструкції. За цією ознакою обладнання ділиться на 2 види:

  • Колонні;
  • З використанням станини (станинні);

Незважаючи на конструктивні відмінності, принцип їх роботи однаковий. Найбільшою популярністю користуються вертикальні моделі, оскільки вони компактні і по потужності не поступаються усім іншим. Промислові преса дуже великогабаритні (громіздкі), для них потрібно багато місця і спеціальні додаткові прилади (зокрема, електричні приводи, які будуть качати робочу рідину). У більшості випадків, для СТО, домашньої майстерні або маслянки не потрібні такі великі зусилля, які може створювати промислова апаратура.

Для ремонту автомобілів, меблевого виробництва і для виготовлення олій холодного віджиму досить преса на 30 – 75 тон (залежно від особливостей використання).

Преса для холодного віджиму олії

Маслопреса холодного віджиму олії дозволяють віджимати рослинні жири в домашніх умовах (для себе або на продаж). Всупереч поширеному міфу, вони справляються навіть зі «складною» сировиною на зразок цілих (не подрібнених) горіхів чи кокосової мезги.

Вибирати прес для холодного віджиму олії потрібно, виходячи з планованих обсягів виробництва корисних олій з невеликим запасом потужності.

CraftOil пропонує великий асортимент високоякісних і довговічних маслопресів потужністю від 20 тон до 75 тон. Серед моделей є також комбіновані, розраховані на паралельний віджим 2 видів олій, наприклад, конопляної та лляної олій холодного віджиму.

Прес від CraftOil

Преса зроблені з металу і конструктивно влаштовані так, що мають мінімальну кількість зварних швів. Це забезпечує їх надійність і довгий термін служби. Щоб більше дізнатися про маслопрес або вибрати пристрій відповідно до своїх побажань, зв’яжіться з консультантами CraftOil.

Гідравлічні преса для СТО

Гідравлічні преса, використовувані для ремонту автомобільних вузлів і деталей, бувають 2 типів: ручні й автоматичні. Останні використовуються в рази частіше, оскільки дозволяють створювати велике зусилля, якого достатньо для виправлення дефектів кузовних елементів, виробництва підшипників і втулок, а також для згинання заліза.

В асортименті CraftOil є гідравлічні преса для СТО потужністю 20 тон, 30 тон, 50 тон і 75 тон. Вони зроблені з металу, мають компактні розміри і високу продуктивність роботи. Для вибору і замовлення відповідної моделі або для отримання додаткової консультації достатньо зателефонувати або написати консультантам CraftOil. Вони із задоволенням розкажуть про гідравлічні преси для СТО, маслопреси холодного віджиму олії та інше обладнання та товари, наявні в інтернет-магазині української компанії-виробника.

Поділитися

Турецькі булочки з олією чорного кмину

Як зробити сушилку для фруктів своїми руками?

Один коментар до “Що таке гідравлічний прес і як він працює

  • Микола Ігорович

    Прес – один з найстаріших видів обладнання, щоправда, гідравлічний прес – це вже технологічний крок вперед був. Я без гідравлічного преса на своїй автостанції ну взагалі ніяк. Купив гідравлічний прес у CraftOil місяць тому, дуже задоволений

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок