• Рецепти
  • 25.04.2023
  • 2

М’ясні салати багатьом подобаються за те, що вони не тільки смачні, але й ситні. А якщо до цього додати ще й користь, вийде просто «кулінарна бомба». Саме так можна охарактеризувати салат із куркою та кунжутною олією. Він швидко і легко готується, може похвалитися соковитим, ніжним смаком і дозволяє надовго забути про голод. Використання сиродавленої кунжутної олії в приготуванні страви в рази підвищує її корисність для людського організму.

Курячий салат із кунжутною олією

В кунжутній олії холодного віджиму містяться антиоксиданти сезамол і сезамінол, які наділені антизапальним ефектом та нейтралізують негативний вплив вільних радикалів на організм. Також в продукті є амінокислота тирозин, вона бере участь у виробленні серотоніну, який ще називають «гормоном радості», отже, регулярне вживання даного рослинного продукту виступає чудовим антистресом.

Корисною для здоров’я і самопочуття є тільки сиродавлена кунжутна олія, що отримується технологією холодного пресування (без хімічної та термічної обробки насіння сезаму). CraftOil виробляє корисні, ароматні, смачні, одним словом, «живі» рослинні олії на маслопресі холодного віджиму з бочками з капролона або з деревини (ясена). У брендовому інтернет-магазині можна вибрати і замовити кунжутну олію, а також олію розторопші, олію рижію та інші продукти.

Кунжутна олія для салату

Компанія також поставляє якісне і довговічне обладнання для самостійного виготовлення сиродавлених олій на продаж або для себе. Консультанти CraftOil завжди на зв’язку і готові допомогти вибрати і оформити замовлення по маслопресу холодного віджиму олії, бочок для нього або по одній із сиродавлених олій.

Інгредієнти

Для ситного м’ясного салату (на 2 порції) потрібно:

  • 200 грам курячого філе;
  • 2 свіжих огірка (середнього розміру);
  • 100 грам твердого сиру;
  • 4 гілочки листового салату;
  • 2 гілочки петрушки (можна замінити кінзою);
  • 2 столові ложки кунжутної олії;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1 чайна ложка соєвого соусу;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 чайні ложки кунжутного насіння (чорного або білого);

Покрокове приготування

Куряче філе миється під проточною водою, потім відварюється до готовності, виймається з бульйону, а після охолодження нарізається кубиками або невеликими скибками (за бажанням).

Твердий сир натирається на крупній тертці. Огірки миються і ріжуться кубиками чи півколами, зелень миється та обсушується кухонним рушником. Кінза або петрушка дрібно рубиться, а салатним листками вистилається піала для подачі салату. Як варіант, листя можна порвати на великі частини і змішати з іншими компонентами страви.

Соєвий соус перемішується з сіллю, свіжовичавленим соком лимона і кунжутною олією холодного віджиму (тільки вона зберігає аромат, смак і користь сезамового насіння).

У салатницю або глибоку миску викладаються м’ясні скибки, огірок, твердий сир, потім все поливається підготовленою заправкою і посипається рубаною зеленню, а також кунжутним насінням. Салатик подається на стіл відразу після приготування.

Примітки:

Любителям більш гострих, пікантних страв варто використовувати для цього салату кунжутну олію з насіння чорного сезаму, а також насіння даного сорту кунжуту. Крім перерахованих вище компонентів можна додати в салат кріп і дрібку меленого чорного перцю. Деякі також кладуть в нього авокадо (нарізане кубиками).

Купити кунжутну олію холодного преміум-якості можна в інтернет-магазині CraftOil.

Поділитися

Кращі масажні олії

Крафтові олії холодного віджиму: бізнес-ідея для дівчат

2 коментарів “Салат із куркою та кунжутною олією

  • Марина

    Обожнюю гострі, пікантні салати, а цей, як на мене, ще й може замінити повноцінний обіт. Та й готується не складно, буде чудовий привід спробувати олію чорного кунжуту CraftOil, бо поки що купувала лише олію з білого сезаму

  • Олена

    Салатик наче й простенький, але думаю, смачний, такий можна і на святковий стіл поставити, як так думаю! Чому б не зробити? Тим більш, що кунжутну олію завжди замовляємо в CraftOil і додаємо у салати з овочів. Вона не лише дуже ароматна, але й корисна. У ній, як і у насінні кунжуту, високий вміст кальцію

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок