Красива й пишна борода стала «фішкою» багатьох чоловіків. Вона добре доповнює образ і надає особливого шарму. Просто відростити волосся недостатньо – за бородою потрібен правильний догляд. Акуратна стрижка, регулярне миття, а також використання спеціальних олій допоможуть зробити її привабливою.

Навіщо потрібна олія для бороди?

Багато чоловіків скептично ставляться до засобів догляду. Не секрет, що деякі навіть соромляться цього. Насправді ж, правильне миття і використання олій забезпечить красу і допоможе впоратися з роздратуванням шкіри. Замість брудного і засмальцьованого волосся у вас буде красива і шовковиста борода. Якщо бажаєте доповнити образ особливим ароматом, масла хвої, спецій, цитрусів, сандалу, тютюну допоможуть вам.

Нанесення олії на бороду

По суті, олія для бороди – це щось на зразок кондиціонера, що пом’якшує епідерміс та волосинки, живить волосяні цибулини і перешкоджає сплутуванню волосся. У волосся на обличчі більш жорстка, щільна структура, ніж у рослинності на інших частинах тіла, тому воно особливо потребує регулярного, якісного догляду.

Олії для бороди здатні вирішити ще одну поширену неприємність – посічені кінчики волосся. Тим, хто відрощує стильну, подовжену борідку, дана проблема знайома не з чуток. Кращим рішенням для запобігання посіченості кінчиків бороди є використання рижієвої олії. Її можна додавати до шампуню або час від часу наносити на рослинність обличчя, а через годину змивати теплою водою з шампунем чи милом. Ефект від використання даного продукту безпосередньо залежить від якості олії.

Найбільш корисною вважається рижієва олія холодного віджиму, отримана на пресі для віджиму олії з бочкою з капролона або ясена. Такий жир в процесі виготовлення не нагрівається, не окислюється і жодним чином не міняє свій цінний, унікальний вітамінно-мінеральний склад. CraftOil робить і продає «живі» олії холодного віджиму: олію рижію, олію розторопші, олію насіння гарбуза та інші органічні продукти, а також обладнання для самостійного виготовлення сиродавленних олій: маслопреса холодного віджиму, прес-бочонки для віджиму олії та ін. Консультанти CraftOil завжди на зв’язку та готові більше розповісти про продукцію бренду або прийняти замовлення.

Рижієва олія для бороди

Види олій для бороди

По впливу розрізняють два основних типи олій:

  • Спеціалізовані. Вони стимулюють ріст волосся і надають їм здорового блиску. У цю категорію входять ефіри імбиру і червоного перцю;
  • Універсальні. Такі олії прибирають сухість шкіри і спрощують догляд. До їх складу можуть входити екстракти пшениці, льону або розмарину;

Якщо хочете збільшити густоту, вибирайте перший варіант. Коли вже є пишна борода і залишилося тільки підібрати засіб для правильного догляду, звертайте увагу на олії з другої категорії.

Правила користування оліями для бороди

Найкраще застосовувати олію після душу, коли шкіра добре розпарена, а волосся – чисте й не засмальцьоване. Інструкція стандартна:

  • Нанесіть кілька крапель олії на долоні і розітріть. Для короткого волосся досить 3-4 крапель, для бороди довше 5 см. потрібно 5-6 крапель маслянистої субстанції;
  • Обережно проведіть руками по бороді, втираючи речовину в шкіру та волосся;
  • Розчешіть бороду. Тут найкраще підійде не звичайний гребінець, а спеціальна щітка з натуральних волокон;

Олію для бороди наносять щодня, вранці або ввечері. Чим пишніше і довше волосся, тим більше речовини знадобиться для ретельного догляду. Результат не змусить довго чекати – волосся стане пишним, а ще від вас буде виходити приємний аромат. Це прекрасний спосіб підвищити свою привабливість.

Олія для бороди або бальзам: що краще?

Останнім часом на полицях магазинів (і навіть в аптеках) стали все частіше з’являтися бальзами, креми та інша косметика для догляду за вусами та бородою. У зв’язку з цим чимало представників сильної статі не можуть оприділитись у виборі доглядових засобів, не знаючи, чому надати перевагу: натуральним оліям холодного віджиму або бальзамам і мусам?

Все залежить від бажаного ефекту. Якщо потрібно оздоровити волосся і шкіру, прискорити ріст і зробити рослинність гладкою та шовковистою, оптимально користуватися сиродавленими крафтовими оліями. У разі, коли важливо, щоб борода тримала форму і не стирчала, краще все-таки вибрати бальзам або ополіскувач. У складі такої косметики, як правило, є віск, який робить волоски важчими та зменшує їх сплутування. Борода і вуса після їх використання стають гладкими, слухняними, правда, не такими густими, як від застосування олій.

Олія та бальзам для бороди

Вибрати і замовити корисну крафтову олію холодного віджиму можна в інтернет-магазині CraftOil. Українська компанія робить натуральні, 100% якісні продукти для краси, здоров’я та бадьорості.

Поділитися

Німецький картопляний салат із олією льону

Користь мікрозелені для організму: що вирощувати і як вживати?

2 коментарів “Особливості вибору та застосування олії для бороди

  • Валентин Миколайченко

    Я вже давно користуюсь доглядовими засобами для бороді, без відповідних олій у повсякденному догляді моя борода перетворюється на вороняче гніздо. Взагалі купую лляну олію CraftOil не лише для бороди, але й для оздоровлення організму, вживаю її перед сніданком щодня

    • Анастасія

      Я чоловіку теж подарувала олію для бороди, спочатку він казав, що це зайве, але кілька разі спробував і тепер регулярно користується, скоро будемо ще замовляти корисну олію, бо майже закінчилась.

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок