Для приготування їжі найчастіше використовують кукурудзяну, соняшникову, оливкову і рижієву олії. Кожна з них має свій, особливий смак, аромат і, звичайно, певну цінність для організму. Мало хто знає, що не менш корисною є олія розторопші в кулінарії. Продукт наділений  приємним зеленувато-жовтим кольором і ароматом, злегка схожим на запах смажених горіхів. Цей рослинний жир може похвалитися колосальним позитивним впливом на людське тіло. Його регулярне вживання дозволяє поліпшити самопочуття, сприяє лікуванню багатьох захворювань і виступає їх профілактикою.

Користь олії з насіння розторопші

Олія розторопші – це жир, що отримується з насіння рослини, в народі відомої, як Чортополох. В даному продукті присутні:

  • Мінерали (мідь, ферум, калій, алюміній, магній, бор, селен, марганець);
  • Флавоноїди;
  • Вітамін В (більшість представників цієї групи), а також вітаміни Е, D, К;
  • Тирамін;
  • Гістамін;

Регулярний внутрішній прийом олії з насіння розторопші наділений наступними ефектами:

  • Жовчогінний;
  • Проносний (м’яке, безболісне позбавлення від запору);
  • Посилення вироблення ферментів шлункового соку (поліпшення травлення);
  • Поліпшення зору;
  • Зміцнення серця, судин;
  • Підвищення згортання крові;

Також олія розторопші корисна в якості допоміжного засобу при лікуванні і профілактиці застуди, грипу та ГРЗ. Вона підвищує опірність організму шкідливим бактеріям і вірусам.

Цінними оздоровлюючими та загальнозміцнюючими властивостями може похвалитися виключно сиродавлена олія з насіння розторопші, створена з добірної сировини за допомогою спеціального обладнання – маслопресів холодного віджиму. Бренд CraftOil більше 5 років робить і продає крафтові олії: олію розторопші, олію чорного кмину, гарбузову олію та ін.. Всі продукти створені шляхом холодного віджиму на якісних дерев’яних пресах для віджиму олії. Щоб вибрати і замовити корисну олію, досить написати чи зателефонувати консультантам CraftOil.

Органічна олія розторопші

Також компанія пропонує хороший вибір маслопресів холодного віджиму різної потужності для різноманітних обсягів виробництва олій. Обладнання зроблено з якісних матеріалів з мінімальною кількістю зварних швів і має 1 рік гарантію від виробника. Консультанти CraftOil завжди на зв’язку і з задоволенням розкажуть про холодне пресування та допоможуть вибрати прес для віджиму олії.

Як і з чим поєднувати олію розторопші холодного віджиму

Найкращий ефект дає внутрішній прийом сиродавленої олії розторопші. Але вживати її в чистому вигляді можуть далеко не всі. В такому випадку, альтернативою стає додавання натурального рослинного жиру в їжу.

Салат з олією розторопші

Як і більшість «живих» олій, вона не терпить нагрівання. При підвищенні температури в продукті запускаються певні хімічні процеси, що знищують корисні вітаміни, мінерали та мікроелементи, а також погіршують його смак і аромат. Отже, найкраще поєднувати олію з насіння розторопші з такими стравами:

Також корисним вважається додавання даного продукту до тіста для солоної або солодкої випічки. Такі вироби відрізняються оригінальним смаком і ароматом і точно сподобаються любителям кулінарних експериментів.

Олія з насіння розторопші поєднується з багатьма спеціями, прянощами та продуктами. Найкраще поєднувати її з такими інгредієнтами:

  • Мед;
  • Лимонний сік;
  • Часник;
  • Чорний і духмяний перець;

На відміну від більшості рослинних жирів, цей можна і потрібно міксувати з кисломолочними продуктами. Наприклад, робити сирні пасти (солодкі і солоні) або сирну брускетту. Також  олія  створює дуже смачний і корисний дует із несолодким йогуртом (наприклад, грецьким), так що її можливо використовувати, як інгредієнт заправки для других страв.

Цей продукт з легкістю замінить соняшникову олію у вінегреті або салатах з квашеної капусти.

Добова норма олії розторопші холодного віджиму становить 1-2 столові ложки. Цього достатньо, щоб заправити який-небудь салат або кашу, зробивши її більш корисною та поживною.

Тим, хто стежить за калорійністю раціону або дотримується дієти, не варто переживати. В 100 грамах даного рослинного жиру міститься 899 Ккал, а в 1 столовій ложечці продукту, відповідно, близько 135 Ккал, що не так вже й багато. Зате регулярне вживання сиродавленої олії з насіння розторопші в їжу заповнює вітамінні й мінеральні запаси організму, заповнює потребу в жирних кислотах (від яких залежить правильна робота щитовидної залози та багатьох інших органів) і зміцнює імунітет.

Замовити якісну, «живу» олію розторопші можна в інтернет-магазині CraftOil. Компанія робить крафтові олії дрібними партіями, щоб кожен клієнт міг отримати максимально свіжу, натуральну олію холодного віджиму.

Поділитися

Дерев’яна бочка: історія появи та особливості виготовлення

Олія холодного віджиму: в чому її користь?

Прокоментувати “Олія розторопші в кулінарії”

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок