Найвідомішим рибним салатом є «Оселедець під шубою». Його традиційно готують на Новий Рік, дні Народження та інші свята. Крім всім відомої (та навіть трохи приївшоїся) «шуби» є маса варіантів страв із солоної, копченої та навіть відвареної риби.

Датський салат з оселедця з оливовою олією – ситний, смачний і поживний делікатес, який просто і швидко готується, тому стане чудовим доповненням повсякденного або святкового столу. Завдяки заправці на оливовій олії ця страва швидко вгамовую голод, дарує гастрономічне задоволення, а ще приносить чималу користь організму.

Датський салат з оливковою олією

В олії з оливкових плодів багато ненасичених жирних кислот. Вони потрібні для повноцінного обміну речовин і регенерації шкірних покривів. Сиродавлена олія оливок – один із найкорисніших жирів, використовуваних у кулінарії, фітотерапії та домашній косметології. Доведено, що оливова олія холодного віджиму загальмовує та пригнічує ріст пухлин, виступає профілактикою серцево-судинних недугів, а також покращує роботу органів шлунково-кишкового тракту. Найціннішою для організму є крафтова, «жива» сиро давлена олія, вичавлена технологією холодного пресування без нагрівання оливок і жиру з них.

CraftOil робить корисні, ароматні, смачні рослинні олії холодного віджиму за допомогою дерев’яного маслопреса і бочок з капролона чи з ясена. Ні зерна, насіння або горіхи, ні жир, видавлений з них, не нагріваються і не окислюються. Конопляна олія, лляа олія, кунжутна олія та інші олії зберігають всі цінні властивості та біоактивні речовини, наявні в рослинній сировині, з якої вони зроблені. Вибрати і замовити сиродавлену олію можна в інтернет-магазині CraftOil.

Олії для рибних салатів

Інгредієнти

Для незвичайного рибного салату треба:

  • 200 грам оселедця (бажано малосольной);
  • ½ яблука (кисло-солодкого або кислого);
  • 2 картоплини (середнього розміру);
  • ½ цибулини (не гострої);
  • 1 яйце;

Для салатної заправки:

  • 1 столова ложка оливової олії холодного віджиму;
  • 1 столова ложечка вершків (жирних);
  • 1 столова ложка оцту 9% (яблучного);
  • 1 чайна ложечка гірчиці (гострої);
  • 1 чайна ложечка цукрового піску;
  • ½ Чайної ложечки солі;
  • 1 щіпка меленого чорного перцю (на кінчику ножа);

Покрокове приготування

Спочатку готується заправка. Сіль, перець, цукор змішуються, далі додаються по черзі вершки, оцет, гірчиця і оливова олія. Все перемішується до отримання однорідної субстанції та настоюється хоча б 10-15 хвилин.

Тим часом готуються інгредієнти салату. Яйце вариться вкруту, потім очищається від шкаралупи і ріжеться «кубиками». Картопля миється, вариться до готовності «в мундирі», охолоджується і після зняття шкірки також дрібно нарізається.

Цибуля чиститься, миється, розрізається навпіл (уздовж). Одна половинка прибирається (вона не знадобиться), а друга дрібненько ріжеться.

Яблуко миється, розрізається надвоє, одна частина очищається від шкірки і серцевини, потім дрібно ріжеться (або треться на крупній тертці).

Оселедець чиститься: знімається шкірка, нутрощі та кістки,  філе дрібно ріжеться (довгими, тоненькими шматочками).

Всі компоненти салату складаються в глибоку ємність і заправляються заздалегідь зробленим соусом. Страва подається на стіл присипаною зеленню.

Примітки:

Любителі не гострої їжі можуть виключити перець з інгредієнтів салатної заправки, а ще використовувати негостру гірчицю (наприклад, медову). Одне куряче яйце можна замінити трьома перепелиними. Оптимальним вибором для салату стане оливова олія холодного віджиму.

Купити крафтові олії можна в інтернет-магазині CraftOil. Також компанія пропонує різне обладнання для бджолярів: кремовалки з декристаллизаторами, столи для розпечатування рамок, різні моделі вуликів і медогонок. Всі товари відрізняються високою якістю та мають гарантію 1 рік від виробника.

Поділитися

Олії для татуювань

Гідравлічний маслопрес для холодного віджиму та шнековий прес: у чому різниця

Один коментар до “Датський салат з оселедця з оливовою олією

  • Валерія Михайлівна

    Цікавий салат, бо рибку дуже любить уся моя сім’я, але оселедець під шубою вже трохи набрид, та й майонез – не найкорисніший продукт. Щоправда, купую рижієву олію в CraftOil і роблю його самостійно

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок