Масаж бадьорить і розслабляє, оздоровлює та покращує самопочуття, а ще повертає гарний настрій і навіть знімає стрес. Мало хто знає, що перші згадки про лікувальні масажні сеанси датуються третім століттям до нашої ери. Індійські лікарі, механічно впливаючи на тіла людей, знімали біль і повертали кінцівкам рухливість. У «Знанні життя», яка вважається «біблією аювердистів», описано більше 150 захворювань, які можна вилікувати масажем.

Різні види масажів активно використовуються до цього дня. У салонах краси можна записатися на антицелюлітні, жиросжигаючі або розслаблюючі сеанси, а в санаторіях і лікарнях практикують загальнозміцнюючі та лікувальні процедури. У всіх варіацій масажу є один «спільний знаменник» – використання спеціальних олій.

Що таке олія для масажу і навіщо вона потрібна?

Олії для масажу

Олії (рідше креми) покращують ковзання масажного ролика або рук майстра по поверхні шкіри пацієнта (або клієнта). Це допомагає уникати тертя і дискомфорту, а ще підсилює ефект від механічного впливу на верхні шари епідермісу.

У ролі масажної олії можна використовувати будь-який рослинний жир. Вибирати його потрібно, виходячи з бажаного результату. Вплив олій на шкіру (і організм в цілому) заснований на їх фізико-хімічному складі та властивостях.

Найбільш цінними, ефективними, а значить і корисними є олії холодного віджиму – продукти, створені з добірної рослинної сировини без хімічної, термічної та іншої обробки. У сиродавлених, «крафтових» оліях зберігаються всі мікроелементи, які містяться в зернах, горіхах або насінні, з яких вони виготовлені.

CraftOil виробляє органічні олії холодного віджиму на оригінальному, високоякісному обладнанні – маслопресах холодного віджиму і прес-бочонках з дерева (ясена) або з капролона. У брендовому інтернет-магазині є конопляна олія, лляна олія, а також олія гарбузового насіння, олія чорного і білого кунжуту, горіхова олія та інші корисні, ароматні сиродавлені олії, багаті вітамінами та мінералами.

Масажні олії CraftOil

Також компанія пропонує обладнання для самостійного віджиму олій – маслопреса для холодного віджиму, бочонки різного обсягу, маслостанції та інші товари, що дозволяють кожному бажаючому робити олії для себе чи на продаж. Щоб більше дізнатися про технологію холодного пресування, підібрати апаратуру або просто спробувати корисну олію, замовивши її, зв’яжіться з консультантами CraftOil.

4 кращі олії для масажу

Для загальнооздоровчого, лікувального, розслабляючого або тонізуючого впливу можна використовувати одну або кілька олій, змішуючи їх у різних пропорціях та створюючи унікальні мікси з бажаним набором корисних якостей.

Найбільший ефект від масажу дають наступні продукти:

Вона наділена загоюючим і відновлюючим впливом, глибоко живить шкіру, підвищує її еластичність. Якщо на обличчі сиродавлену олію кунжуту потрібно застосовувати з обережністю (щоб уникнути появи комедонів), то для тіла жодних обмежень немає. На даний рослинний жир варто звернути особливу увагу власникам сухого, схильного до подразнення епідермісу.

  • Кокосова олія

Це один з найбільш універсальних продуктів, широко використовуваних в косметології та фітотерапії. Масляниста субстанція, отримана з кокосової мезги, омолоджує шкірний покрив, активізує вироблення колагену (який підвищує пружність шкіри) і розгладжує дрібні зморшки. Олія  кокосу надає тілу легкого, солодкуватого аромату і може використовуватися навіть для алергіків.

Це ідеальний засіб для тонізації шкіри та поліпшення її відтінку. У ній багато каротину, який сприяє виробленню меланіну – природного шкірного пігменту. Даний продукт вважається гіпоалергенним і може застосовуватися навіть для масажу немовлят.

  • Олія авокадо

В’язка, зеленувата маса, що отримується з екзотичних авокадових плодів, може похвалитися колосальною цінністю для людського організму. Корисно вживати олію авокадо натщесерце, заправляти нею салати і другі страви, а ще наносити на шкіру, втираючи легкими, масажними рухами. Вона знімає роздратування, прискорює загоєння опіків (в тому числі, сонячних), а ще глибоко живить епідерміс і дерму, підтримуючи молодість шкірного покриву.

Також корисно використовувати під час масажу лляну олію холодного віджиму, оскільки вона прибирає лущення і насичує шкіру вітамінами. Найкраще чергувати кілька рослинних жирів, щоб уникнути звикання і отримувати від кожного масажного сеансу максимум користі. Замовити якісні, ароматні олії холодного віджиму можна в інтернет-магазині CraftOil.

Поділитися

Ароматний маринад для свинини з олією чорного кунжуту

Салат із куркою та кунжутною олією

Один коментар до “Кращі масажні олії

  • Наталія О.

    Олію авокадо натщесерце вживаю, в салати додаю, але жодного разу не пробувала використовувати її, як масажну. Зату лляну олію CraftOil використовувала і як косметичну олію, і як масажну, вона дає шикарний ефект, особливо, якщо шкіра зневоднена.

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок