• Рецепти
  • 21.03.2023
  • 2

Рослинні олії нітрохи не гірше, а часом навіть краще косметичних засобів справляються з проблемами шевелюри та  шкіри голови. Одні можуть уповільнити або зупинити випадання волосся, Інші загальмовують посивіння, треті зміцнюють пасма і прискорюють їх ріст.

Щоб позбутися від посіченості волосся на кінцях, варто робити маску з натуральною рижієвою олією холодного віджиму. У ній багато вітаміну Е, що благотворно впливає на стан шкіри голови і волосся, а також жирних кислот (Омега 3, 6), без яких неможливе вироблення колагенових волокон, які відповідають за шовковистість пасом. Також в цьому рослинному продукті є антиоксиданти, що захищають волосся, шкіру (і весь організм) від негативного впливу ультрафіолету сонячних променів.

Маска з олією рижію

Рижієва олія для масок має бути кімнатної температури. Найкраще використовувати сиродавлену олію рижію, отриману без термічної обробки рижієвого насіння і жиру, вичавленого з нього.

CraftOil 5 років робить і продає «живі», натуральні органічні олії, створені за допомогою дерев’яного маслопреса і бочок з капролона чи ясена. На сайті українського виробника можна вибрати і замовити рижієву олію і конопляну олію, лляну олію та олію волоського горіха, олію розторопші й олію чорного кмину, макову олію та олію абрикосових кісточок.

Олія рижію CraftOil

Також компанія пропонує еко-вулики з ППУ, медогонки радіального і хордіального типу та інші корисні вироби для пасічників.

Інгредієнти

Для живильної маски проти посічених кінчиків потрібні:

  • 2 чайні ложечки рижієвого жиру;
  • 1 чайна ложечка свіжого (щойно вичавленого) цитрусового соку (з лимона, апельсина, грейпфрута, мандарина і так далі);
  • 1 чайна ложка меду (розтопленого або підігрітого на водяній бані);

Покрокове  використання

У глибокій ємності із пластика або скла (не з металу) змішуються рижієва олія, цитрусовий сік і мед до отримання однорідної маси.

Мікс наноситься на вимиті, вологі (злегка обсушені) пасма (можна розподілити по всій довжині або нанести на кінчики), потім волосся обертається целофановою плівкою чи на голову надівається гумова шапочка для душу, а поверх неї намотується рушник (для термо-ефекту) і залишається на 20 (можна на 30) хвилин. Далі все змивається теплою водою з шампунем.

Маска робиться 1-2 рази в тиждень, після 7-10 сеансів бажано замінити цю суміш на якусь іншу, щоб не було звикання до компонентів.

Перші позитивні результати стають помітні після 5-ї процедури.

Примітки:

Щоб зміцнити шевелюру і запобігти її надмірному випаданню, до перерахованих вище компонентів маски корисно додати 1-2 краплі ефіру іланг-ілангу, гвоздики, розмарину, ялиці або ялівцю.

Аналогічний мікс із додаванням 1 чайної ложки коньяку можна використовувати для зміцнення волосяних цибулин і запобігання надмірного випадання волосся (тим, у кого волосся швидко жирніє).

Олії для здоров'я волосся

Купити органічну рижієву олію холодного віджиму можна на сайті CraftOil – українського виробника крафтових сиродавлених олій та інших продуктів для краси та здоров’я.

Поділитися

Сир і лляна олія проти раку – думка європейських експертів

Особливості самостійного виготовлення лляної олії на маслопресі холодного віджиму

2 коментарів “Маска від посічених кінчиків волосся з рижієвою олією

  • Діана

    Мені подобається олія рижію, салати, заправлені нею, дуже смачні та поживні. А ще жарю на ній сирники, бо тоді не відчувається той олійний присмак, який є при жарці на соняшниковій олії. Рижієву олію купую в CraftOil, бо ще жодного разу якість не підводила

    • Римма

      Я з рижієвою олією майонез роблю, дуже смачно. А нещодавно спробувала її додавати у випічку замість соняшникової, то вийшло навіть краще, ніж думала. Купую олію в CraftOil, бо цей виробник пропонує лише сиродавлені олії. Нещодавно побачила в його інтернет-магазині товари для пасіки, сказала чоловікові, він тепер загорівся ідеєю вулики ППУ спробувати

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок