М’ясні салати – особлива область кулінарії. Їх різноманітність обмежується хіба що фантазією кухаря. Втім, складні, багатокомпонентні страви подобаються не всім. Куди більш популярні прості, швидкі салатики з 3 або 4 інгредієнтів. Особливий смак, а заодно й величезну користь їм надає заправка з рослинної олії.

Салат з яловичини, заправлений олією розторопші – смачне, ситне і, що особливо важливо, корисне блюдо, яке сподобається любителям незвичайних делікатесів, а також прихильникам здорового харчування.

Салат, заправлений олією розторопші

Олія розторопші характеризується високим вмістом вітамінів D, В, А і Е, а також мінералів цинку, марганцю, магнію та селену. Цей продукт корисний людям із порушеннями роботи ендокринної системи, зниженням репродуктивної функції, а також тим, хто має слабкий імунітет або страждає від атеросклерозу. Олія розторопші корисна тим, у кого діагностовані запальні процеси, порушення гормонального фону або метаболізму.

Максимально корисна олія розторопші холодного віджиму, оскільки при виробництві ні вихідна сировина, ні кінцевий продукт (тобто, сам рослинний жир) не нагріваються і не окислюються, а значить, біохімічний склад рослинного жиру залишається незмінним.

Корисні крафтові олії

CraftOil пропонує корисні сиродавлені олії, виготовлені на дерев’яних маслопресах з бочками з ясена або капролона. Олія розторопші, гарбузова олія, олія чорного кмину та інші олії рослинного походження робляться невеликими партіями та оперативно відправляються клієнтам по Україні та в Європу. Купити корисні олії та маслопреса холодного віджиму на 20 тонн, 30 тонн або 50 тонн можна на сайті інтернет-магазину CraftOil.

Інгредієнти

Для оригінального м’ясного салату треба:

  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка гірчиці;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 500 грам яловичини;
  • 2 солоних або маринованих огірка (загальною вагою близько 250 грам);
  • 1 велика цибулина або 2 середніх (загальною вагою приблизно 150-200 грам);
  • 1 столова ложка оцту;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 щіпка чорного меленого перцю;
  • 1 столова ложка олії розторопші;

Покрокове приготування

Яловичина миється, відварюється в підсоленій воді (в воду додати ¾ солі) до готовності. Після охолодження м’ясо нарізається «соломкою» або «кубиками».

Лук очищається від лушпиння, миється, нарізається півкільцями і заливається оцтом на 10-15 хвилин (залишається маринуватися).

Солоні або мариновані огірки дрібно нарізаються.

Далі робиться соус. Одне яйце вбивається в піалу або чашу міксера.  Друге яйце розділяється на жовток і білок. Жовток додається до першого яйця, а білок прибирається (він не потрібен). Яйця з’єднуються з гірчицею, сіллю, що залишилася, меленим чорним перцем, лимонним соком та олією розторопші, потім все збивається до отримання однорідної суміші.

М’ясо, маринована цибуля та огірок поєднуються в глибокій піалі або мисці, після чого заправляються соусом і залишаються на 10 хвилин, потім салат подається на стіл.

Примітки:

За бажанням можна прикрасити салатик рубленим кропом або петрушкою.

Як варіант, в салат можна додавати моркву по-корейськи або трохи подрібненого кореня селери.

Найкраще готувати соус для салату із сиродавленої олії розторопші. Вона має ніжний, приємний смак без гіркуватості та максимально насичена вітамінами, мінералами й іншими біологічно активними компонентами. Купити олію розторопші холодного віджиму, а також інші корисні олії та  маслопреса холодного віджиму можна в брендовому інтернет магазині CraftOil.

Поділитися

Види олій для шкіри

Особливості вибору маслопреса холодного віджиму олії: на що звернути увагу?

Один коментар до “Салат із яловичиною, маринованою цибулею та олією розторопші

  • Олеся

    Наче й простий рецепт, але олія розторопші робить його незвичайним. Варто приготувати на обід. Лишилось тільки замовити олію розторопші, бо вчора як раз скінчилася

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок