Гарбузова олія – продукт із багаточисленними корисними властивостями. З його допомогою можна зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри і навіть скинути вагу. Щоб поєднати приємне з корисним, рослинну олію можна додавати до різноманітних страв здорового, корисного харчування.

Булочки з гарбузовою олією – прекрасне доповнення до чаю або кави, вони мають ніжний, приємний смак та гарний, насичений відтінок, як у стиглих плодів гарбуза.

Булочки з корисною олією гарбуза

Інгредієнти для випічки

Для приготування булочок треба:

  • 250 грам відвару гарбуза (води, у якій варилася гарбузова м’якоть);
  • 550 грам пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 жовток яйця (для змазування булочок);
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 5 столових ложок цукру;
  • 30 мл. гарбузової олії;

Покрокове приготування

Гарбузовий відвар нагрівається до 40-45 градусів, виливається у глибоку піалу та змішується з сіллю і цукром до їх повного розчинення. У рідину додаються дріжджі, все розмішується та залишається на 10-15 хвилин.

Тим часом яйце збивається в окремій ємності, після чого додається до суміші гарбузового відвару з дріжджами, все добре перемішується до отримання однорідної маси.

У рідку субстанцію кладеться половина борошна (бажано її попередньо просіяти) й замішується м’яке, еластичне тісто. До нього додається гарбузова олія, потім все ще раз перемішується і всипається друга порція борошна. Має вийти не дуже тверда маса. Вона  накривається харчовою плівкою та ставиться у тепле місце на 1,5 години (щоб підійшла). Після цього тісто осаджується руками та розділяється на 10-15 приблизно однакових частин (майбутніх булочок).

Яєчний жовток збивається віночком.

Лист змащується маслом, на нього викладаються заготовки і зверху покриваються збитим жовтком. Булочки готуються при 180 градусах 25-30 хвилин. Бажано ставити лист із сирим тістом у попередньо нагріту духовку.

Примітки

Можна готувати не тільки солодкі, але й солоні булочки, подаючи їх до перших і других страв. В такому випадку, в тісто слід класти не більше 1 чайної ложки цукру, а порцію солі збільшити з 0,5 до 1 чайної ложки. Зверху солона гарбузова випічка за бажанням поливається часниковою поливкою (сумішшю давленого часнику, солі, соняшникової або кукурудзяної олії та, за бажанням, подрібненої зелені).

Купити олії для корисної випічки та інших страв здорового харчування можна в CraftOil. З органічними оліями холодного віджиму ваш раціон стане більш корисним та смачним.

Поділитися

ТОП олій для здоров’я та зміцнення імунітету

Кунжутна олія для зміцнення ясен та відбілювання зубів

Один коментар до “Рецепт булочок із гарбузовою олією

  • Настя

    Найчастіше борошняні вироби виготовляються із пшеничного борошна. Пшениця – цінна зернова культура, багата на масу корисних речовин. Але в процесі переробки в муку пшениця втрачає всі свої цінні якості і приносить організму мало користі. Хоч борошняні вироби є і маложирними, але в них висока концентрація цукру, який є 100% вуглеводом, тому все борошняне — висококалорійна їжа.

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок