Батьківщиною кексів вважається сонячна Італія, але солодкі вироби з горіхами, родзинками, фруктами чи ягодами люблять, готують та із задоволенням смакують у всьому світі. Особливо смачні домашні кекси, приготовані (на відміну від магазинних виробів) без консервантів, барвників, ароматизаторів та іншого подібного. Домашня випічка з гарбузовою олією не тільки дивовижно смачна, але і корисна для організму.

Пісний кекс з олією гарбуза та яблуками – справжня знахідка для тих, хто дотримується ЗСЖ і стежить за збалансованістю раціону. Також рецепт без молокопродуктів та яєць виручить тих, хто поститься чи сидить на лікувальній дієті або худне. У такій випічці мінімум калорій, але максимум смаку та користі.

Смачний пісний кекс

Є багато причин додати в тісто для кексів саме гарбузову олію холодного віджиму, користь цього продукту підтверджена дієтологами, медиками і навіть аювердистами. Масляниста субстанція, що отримується з гарбузового насіння методом холодного віджиму, містить вітаміни А, Е, С і вітаміни з групи В. Продукт корисний при лікуванні гельмінтозу (зараження глистами), для зміцнення імунітету, при гормональному дисбалансі, а також хворобах печінки.

Найбільш ароматна, смачна і, звичайно ж, багата на вітаміни та мінерали сиродавлена гарбузова олія, користь якої основана на особливій технології виробництва. При виготовленні рослинних жирів холодного віджиму ні вихідна сировина (насіння, ядра, насіння та ін.), ні кінцевий продукт (олія) не нагрівається вище 40 градусів за Цельсієм.

CraftOil виготовляє корисні олії холодного віджиму на вертикальному дерев’яному маслопресі. У кожній пляшечці міститься 100% натуральна, свіжа олія без будь-яких домішок та добавок. Консультанти CraftOil завжди готові відповісти на будь-яке питання щодо олій, а також допомогти у виборі та оформленні замовлення.

Інгредієнти

Для пісних яблучних кексів треба:

  • 250 грам борошна (1 склянка);
  • 150 грам цукру;
  • 150 грам гарбузової м’якоті;
  • 1 велике яблуко;
  • 1,5 столової ложки розпушувача;
  • 180 грам гарбузової олії;
  • 1 грам ваніліну (1 пакетик);
  • ½ чайної ложки кориці (за бажанням);
  • 1 щіпка солі (на кінчику ножа);
  • 1 жменя родзинок (приблизно 100 грам);
  • 70 грам волоських горіхів;

Покрокове приготування

Гарбуз і яблуко миються, очищаються від шкірки і натираються на крупній тертці, потім перемішуються з корицею, сіллю, цукром та ваніліном.

Горіхи чистяться, трохи давляться в ступі, після чого 4-5 хвилин на середньому вогні обсмажуються на сковороді (без олії).

Ізюм ретельно миється, заливається окропом і через 10 хвилин відціджується.

В окремій ємності борошно змішується з розпушувачем і просівається (не обов’язково, але бажано просіяти її двічі).

Гарбузово-яблучний мікс з’єднується зі спеціями, а також із родзинками, обсмаженими горіхами та гарбузовою олією і все добре перемішується. Потім у цю масу порціями всипається борошно. Замішується не дуже густе тісто, яке розкладається в попередньо змащені олією формочки (кожна ємність заповнюється на 2/3).

Кекси випікаються 45-50 хвилин при 180 градусах Цельсія до готовності, витягувати їх із печі бажано після охолодження.

Примітки:

Щоб випічка вийшла більш пишною та ніжною, бажано попередньо розігріти духовку перед тим, як ставити в неї сирі заготовки кексів.

Гарбузова олія та інші олії

Купити крафтову гарбузову олію, а також маслопреса холодного віджиму з ясеневими або капролоновими бочками об’ємом від 0,5 літра до 5,5 літрів можна в інтернет-магазині CraftOil. Виробник пропонує оригінальні, якісні сиродавлені олії та маслопресса холодного віджиму олії  для тих, хто вирішив робити рослинні жири в домашніх умовах.

Поділитися

Олія каноли – бюджетна альтернатива оливовій олії

Бізнес-ідея з виробництва олії на маслопресі холодного віджиму

Один коментар до “Пісний кекс із гарбузовою олією та яблуками

  • Світлана О.

    Я дотримуюсь посту і завжди намагаюсь підчас постування робити свій раціон максимально різноманітним. Це цікавий і, як мені здається, простий рецепт, варто спробувати його. До того ж, гарбузову олію звикла вживати регулярно

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок