Салати не лише доповнюють основні (перші або другі) страви, а й допомагають урізноманітнити раціон. Одна і та ж їжа з різними салатиками сприймається абсолютно по-різному. А ще салати нерідко виступають джерелами цінних біологічно активних сполук, вітамінів і мінералів.

Любителям страв зі свіжих овочів неодмінно сподобається суміш томатів з авокадо, заправлена пряною олією чорного кмину. Це незвичайний, легкий та дуже смачний делікатес, який завдяки шматочках авокадо, дає тривале відчуття ситості, але не перевантажує шлунок.

Салат із корисною олією чорного кмину

Олію чорного кмину корисно вживати в їжу, а також використовувати зовнішньо. Про її цінні властивості знали ще давньоєгипетські правителі. За це кілька століть тому продукт прозвали «Золотом фараонів». У рослинному жирі, що отримується з насіння рослини Чорний кмин або Чорнушка посівна, високий вміст вітамінів А, Е, В, а також аскорбінової кислоти та антиоксиданту тимохінону.

Олія чорного кмину корисна при захворюваннях печінки, застої жовчі, запорах, набряках, а також для стимуляції лактації у жінок. Найбільша концентрація цінних компонентів характерна для сиродавленої олії, виготовленої без підвищення температури насіння Чорнушки посівної та маслянистої субстанції, отриманої з нього.

CraftOil виготовляє корисні олії методом холодного віджиму, використовуючи дерев’яний маслопрес та бочки з капролону або деревини. В інтернет-магазині українського виробника можна купити крафтову олію чорного кмину, гарбузову олію, лляну олію, рижієву олію та інші корисні олії, а також маслопреса холодного віджиму з бочками різного об’єму.

Інгредієнти

Для пікантного овочевого салату треба:

  • 1 авокадо (середнього розміру, стиглий);
  • 3 середніх томата (або 6-8 помідорів Чері);
  • 1 невелика цибулина;
  • ½ лимона;
  • 5 листків салату (за бажанням);
  • 1 столова ложка оливової олії;
  • 3 краплі олії чорного кмину;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 щіпка меленого чорного перцю (за бажанням);

Покрокове приготування

Авокадо миється, очищається від шкірки, потім розрізається уздовж на 2 частини, щоб витягти кісточку. М’якоть авокадо нарізається дрібними кубиками.

Томати миються та нарізаються часточками або кубиками (помідори Чері досить розрізати навпіл).

Якщо вирішено використовувати салат, він миється, обсушується кухонним рушником та нарізається не дуже крупно (довільним чином).

Цибулина очищається від лушпиння, миється та ріжеться півкільцями або дрібними шматочками.

Лимон миється, розрізається навпіл, одна частина забирається (вона не використовується), а з іншої вручну видавлюється сік.

У невеликій ємності змішується оливова олія, олія чорного кмину, а також сіль та перець (якщо він використовується).

У глибокій піалі з’єднуються порізані томати, авокадо, цибуля та салат. Далі продукти поливаються заздалегідь приготовленою олійно-лимонною заправкою і все акуратно перемішується.

Примітки:

Замість листя салату можна використовувати крес-салат або мікрозелень (те, що можна в холодну пору року вирощувати на підвіконні).

За бажанням, в салат можна додати насіння кунжуту та дрібно нарізаний кріп.

Олія чорного кмину

Найкраще для заправки використовувати олію чорного кмину холодного віджиму. Цей продукт має чистий, оригінальний смак та своєрідний аромат, що надає салату особливу «родзинку». Купити якісну, корисну олію чорного кмину в один клік можна в інтернет-магазині CraftOil.

Поділитися

Особливості вибору маслопреса холодного віджиму олії: на що звернути увагу?

ТОП-3 кращих олій для відновлення нігтів після нарощування

Один коментар до “Салат із помідорів та авокадо, заправлений олією чорного кмину

  • Олена

    Закуски з помідорів і авокадо заслуговують особливої уваги, оскільки виходять вони не тільки дуже смачні, красиві, але ще й дуже корисні. Як відомо авокадо в своєму складі має величезну кількість корисних для нашого організму речовин, тому його вживання в їжу необхідно так само, як і інших фруктів і овочів

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок