• Рецепти
  • 22.11.2022
  • 2

Картоплю недарма звуть «другим хлібом». Вона використовується в приготуванні більшості перших і других страв.  Щоб зробити картопляні ласощі ще більш корисними, варто використовувати рослинні олії.

Картопля, запечена з оливовою олією, володіє не тільки чудовим смаком і тонким, вишуканим ароматом, але і насичує організм всіма корисними речовинами, які містяться в рослинному жирі, отриманому з оливових плодів.

Масляниста субстанція багата на вітаміни Е, А і К, а також на антиоксиданти. Речовина має регенеруючий, омолоджуючий та легкий судинорозширювальний ефект, допомагає налагодити травлення і навіть прискорює виведення з організму жирів.

Картопля, запечена з пряною травою розмарину та оливовою олією холодного віджиму – блюдо, яке сподобається навіть найвибагливішим гурманам і виручить, коли хочеться приготувати щось незвичайне, смачне та корисне.

Картопля з оливовою олією холодного віджиму

Інгредієнти

Для пікантною печеної картоплі треба:

  • 1 кг. картоплі;
  • 2 столові ложки оливової олії;
  • 15 грам свіжого розмарину (або 4-5 чайних ложок сушеного);
  • 4 зубки часнику;
  • 1 чайна ложка солі;

Покрокове приготування

Картопля щіткою або кухонною губкою миється під проточною водою та нарізається часточками. Якщо використовується свіжий розмарин, він миється і промокається кухонною серветкою. Часник чиститься та миється.

Картопля, порізана шматочками, поливається оливовою олією, посипається сіллю, все ретельно перемішується і викладається на лист для запікання.

Поки картопля печеться при 200 градусах Цельсія, часник дрібно рубиться з розмарином (бажано використовувати листочки без стебел), після чого ця суміш викладається на картопляні шматочки за 4-5 хвилин до готовності.

Картопля подається гарячою, за бажанням, можна прикрасити її рубленим кропом або петрушкою.

Примітки:

Найбільш корисна оливова олія холодного віджиму. CraftOil виготовляє якісні рослинні олії холодного віджиму. На сайті магазину можна купити оливову олію, конопляну олію, олію чорного кмину, олію гарбузового насіння та інші корисні продукти для здорового харчування, хорошого самопочуття та гарного настрою.

Поділитися

Конопляна олія для сухої шкіри: найкращі рецепти зволоження

Як зробити волосся блискучим за допомогою олій

2 коментарів “Картопля, запечена з оливовою олією та розмарином

  • Лариса Олексіївна

    Колись тушкувала картоплю із оливовою олією, було смачно. Думаю, що запечена, та ще і з пряністю – то взагалі шик. Спробую приготувати на вечерю

  • Богдан

    Оливова олія вважається однією з найбільш корисних рослинних олій, до того ж, це дієтичний продукт і суперфуд для тих, хто дотримується здорового способу життя.

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок