Про преса для холодного віджиму олій відомо не тільки тим, хто робить рослинні жири  самостійно, а й споживачам, які регулярно купують крафтові, «живі» продукти, отримані з насіння, зерен або горіхів. Маслопреси холодного віджиму – досить прості пристрої, робота яких заснована на створенні певного тиску, в результаті якого з сировини віджимається масляниста субстанція, що стікає в заздалегідь приготовлену ємність, де олія буде зберігатися.

Разом з пресами використовуються маслостанції – спеціальні пристрої, що забезпечують потрібне зусилля і підтримують його на необхідному рівні.

Маслостанція

Що таке маслостанція?

Говорячи простою мовою, маслостанція – це апарат, що перетворює різні види енергії на механічну. Тип енергії, який перетворюється в енергію рідини, залежить від двигуна, яким укомплектоване обладнання.

Основою будь-якої гідростанції є мотор. Крім нього в апараті є наступні елементи:

  • Насос (робить з кінетичної енергії механічну);
  • Гідравлічний бак (в ньому зберігається, відстоюється та охолоджується робоча рідина);
  • Зливний фільтр (очищає гідравлічне масло під час повернення робочої рідини від двигуна);
  • Рукав високого тиску (скорочено РВТ. Це гнучкі шланги, які розраховані на високий тиск, створюваний робочою рідиною);

Також в маслостанції є фільтри, датчики реле та інші деталі, що забезпечують її коректну роботу.  Майже всі сучасні моделі мають пульти управління, за допомогою яких можна виставити технічні І характеристики роботи апаратури і спостерігати за процесом, час від часу поглядаючи на показники на датчиках.

Види маслостанцій

Найчастіше зустрічається класифікація маслостанцій по тиску, який вони здатні генерувати. Існують такі типи пристроїв:

  • Низького тиску (до 16 МПа);
  • Середнього тиску (до 40 МПа);
  • Високого тиску (до 150 МПа);
  • Надвисокого тиску (більше 150 МПа);

Від даної характеристики безпосередньо залежить область застосування маслостанції і, звичайно, її вартість.

CraftOil пропонує оригінальні, довговічні маслопреса холодного віджиму олії різної потужності. В інтернет-магазині є пристрої, що створюють зусилля в 20 тонн, 30 тонн, 50 тонн, 75 тонн, а також комбіновані моделі 30\30 тонн і 50\50 тонн і маслостанція для пресів холодного віджиму, що виконана з якісних, міцних матеріалів і має 1 рік гарантії від виробника.

Маслостанція CraftOil

Компанія багато років займається продажем сиродавлених олій власного виготовлення, а також апаратури для їх віджиму. Консультанти CraftOil завжди на зв’язку в месенджерах або по телефону і готові відповісти на всі питання про те, чим корисна олія холодного віджиму, як її зробити в домашніх умовах і навіщо для преса маслостанція.

Де використовуються маслостанції?

Крім виробництва сиродавленних рослинних жирів маслостанції активно використовуються в багатьох інших сферах. Пристрої, що створюють і підтримують тиск, виступають елементами домкратів та інших агрегатів для підйому, опускання і/або переміщення вантажів. Також маслостанції йдуть в хід під час залізничних робіт, будівництва і навіть у вузькоспеціалізованому промисловому обладнанні, коли потрібно подати рідке мастило на робочі вузли для полегшення їх руху або для охолодження.

Якщо не говорити про промисловість, маслостанції все-таки найчастіше застосовуються разом з пресами для олій холодного віджиму. Це потужне обладнання, не вимогливе до умов роботи і не складне в запуску й обслуговуванні. Як і маслопресом для олії холодного віджиму, ним може користуватися будь-яка людина, незалежно від фізичних можливостей і навичок.

Замовити якісні преса для олій холодного віджиму або маслостанцію можна в CraftOil.

Поділитися

Низькокалорійний азіатський хліб із горіховою олією

Особливості та переваги ясеневої прес-бочки для віджиму олії

Один коментар до “Що таке маслостанція і як вона працює?

  • Олена

    Цікава стаття, все пояснено як для таких як я – технічно не підкованих)

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок