Маринад – це не просто мікс спецій та прянощів, а дещо таке, що робить м’ясо особливо смачним і ароматним. З його допомогою можна перетворити шашлик, буженину або будь-який інший м’ясний делікатес на справжній витвір кулінарної майстерності. Крім перцю, солі, цукру, оцту та інших традиційних інгредієнтів важливою складовою маринаду є рослинний жир. Якщо використовувати замість звичної кукурудзяної або соняшникової олії продукт, отриманий із насіння чорного кунжуту, вийде соус з незвичайним смаком та своєрідним, пряним ароматом.

Маринад для свинини з кунжутною олією

А ще такий маринад в рази підвищить корисність м’ясної страви, оскільки сиродавлена кунжутна олія (при регулярному вживанні) покращує склад крові (збільшує кількість червоних кров’яних тілець), зміцнює імунітет, виступає профілактикою артриту, атеросклерозу і патологій щитовидної залози. Словом, її цінність для організму складно перебільшити.

Найбільш корисною є кунжутна олія холодного віджиму, отримана методом холодного пресування з органічного насіння чорного сезаму. Український бренд CraftOil пропонує корисні, натуральні олії холодного віджиму, зроблені маленькими партіями на оригінальних маслопресах з бочками з капролону або ясена. Щоб замовити кунжутну олію, а також будь-який інший продукт з асортименту CraftOil, достатньо зв’язатися з консультантами.

Олії для маринадів CraftOil

Інгредієнти

Для незвичайного, пікантного маринаду для свинини (на 1 кг. м’яса) треба:

  • 2 середні ріпчасті цибулини;
  • 3 часникових зубки;
  • 2 столові ложки 9% оцту (краще винного або яблучного);
  • 6 столових ложок сиродавленої кунжутної олії;
  • 1 неповна столова ложка цукру;
  • 2 грами гвоздики (подрібненої);
  • 3 стручки гострого перцю;
  • 1 щіпка чебрецю;
  • 1 чайна ложечка меленої кориці;
  • 2 лаврових листа;
  • 1 столова ложка солі (можна більше або менше, за смаком);
  • ½ чайної ложки меленого чорного перцю (можна трохи більше);

Покрокове приготування

Бажано спочатку приготувати маринад, дати йому настоятися, а потім вже замочувати в ньому м’ясо.

Лук чиститься, миється і ріжеться кільцями (для шашлику) чи дрібненько (для запікання або жаріння м’яса). Часник чиститься і пропускається крізь прес. Перець миється, промокається кухонним рушником і нарізається «кільцями».

Овочі складаються в глибоку піалу, туди додається лавровий лист, вливається оцет, кунжутна олія і всипаються всі спеції. Ложкою або лопаткою все перемішується до розчинення солі з цукром, потім залишається на півгодини настоюватися.

Тим часом м’ясо миється, нарізається шматочками бажаної величини і розміру (залежно від способу приготування), після чого заливається готовим маринадом.

Примітки:

Як варіант, в цей маринад можна додати трохи чебрецю і кунжутне насіння (чорного або білого сезаму). Для надання соусу гостроти варто також покласти трохи розмарину.

Кращим вибором для маринаду стане кунжутна олія холодного віджиму, що зберегла всі цінні компоненти, наявні в кунжутному насінні. Замовити найсвіжішу кунжутну олію преміальної якості можна в інтернет-магазині CraftOil.

Також компанія пропонує промислові та домашні сушилки для овочів і фруктів з лотками та візками до них. Апарати виконані з високоякісної, харчової нержавіючої сталі і поставляються повністю готовими до запуску. Щоб більше дізнатися про сушили чи замовити олію, напишіть або зателефонуйте консультантам CraftOil.

Поділитися

Користь і застосування касторової олії для волосся

Кращі масажні олії

Один коментар до “Ароматний маринад для свинини з олією чорного кунжуту

  • Олеся

    Додаю олію білого кунжуту до салатів із буряка, дуже смачно виходить. А от олію чорного кунжуту ще не спробувала. Як раз побачила цей рецепт і вирішила, що ось він – привід її спробувати, сьогодні замовлю в CraftOil

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок