• Рецепти
  • 18.02.2023
  • 2

Масляна – традиційне народне свято, що знаменує наближення весни. Незважаючи на холод і мороз люди старанно вишукують в погоді перші ознаки закінчення зими. Вважається, що наші далекі предки пекли млинці, щоб порадувати Ярила – бога сонця і тепла. Круглі, жовтувато-коричневі вироби нагадували їм сонячний диск. Сьогодні багато хто за традицією пече млинці і веселиться, відзначаючи Масляну. Для тих, хто звик харчуватися не тільки смачно, але і з користю для організму, буде доречним рецепт тонких, «ажурних» млинців на воді та лляній олії.

Млинці на лляній олії

Лляна олія холодного віджиму покращує травні процеси, сприяє виведенню токсинів і шлаків, а також налагоджує вироблення гормонів (особливо, статевих). Це цінний рослинний продукт, який корисно вживати щодня. Купити лляну олію холодного віджиму прпеміум-якості можна в інтернет-магазині CraftOil. Компанія більше 5 років виробляє крафтові олії унікальним способом, що виключає контакт вихідної сировини і готової продукції з металом. У кожній баночці олії CraftOil міститься «живий», натуральний продукт, насичений вітамінами, мінералами та мікроелементами.

Лляна олія для млинців

Інгредієнти

Для тонких млинців потрібно:

  • 2 курячих яйця;
  • 500 г. води (кип’яченої або очищеної);
  • 2 ст. л. цукру (якщо вирішено робити солодкі млинці);
  • 1 щіпка поваренної солі;
  • 1 щіпка соди;
  • 2 склянки борошна (пшеничного) вищого сорту;
  • 2 ст. л. лляної олії;

Покрокове приготування

Яйця вбиваються в мисочку або піалу (будь-яку глибоку ємність) і збиваються вінчиком чи  виделкою. Далі додається цукор, сіль і все ще раз збивається до розчинення сипучих продуктів.

Після цього вливається вода і все перемішується. Далі маленькими порціями всипається борошно, при цьому, тісто постійно розмішується (це потрібно, щоб не утворилися грудки і згустки). Поверх борошна висипається сода.

Після розмішування повинно вийти по консистенції щось на зразок дуже рідкої сметани або жирного кефіру. Потім вливається лляна олія і все ще раз перемішується.

Для смаження використовується сковорода з антипригарним покриттям. На розпечену (на середньому вогні) поверхню черпачком або маленькою стопкою виливається порція тіста так, щоб вона тонким шаром розподілилася по всій поверхні сковороди. Виріб смажиться по 3 хвилини з кожного боку, потім лопаткою акуратно виймається і кладеться на тарілку або піднос.

Примітки:

Щоб солодкі млинці вийшли більш ароматними, можна додати ванілін або корицю. Таке тісто підходить, як для десертних, так і для солоних виробів. Млинці добре подавати з варенням, повидлом або сметаною чи робити з них трубочки з начинкою.

Для смаження солоних млинців лляну олію можна замінити гірчичною. Купити сиродавлені олії (олію льону, олію гірчиці та інші олії) в один клік можна в інтернет-магазині CraftOil. Також там представлений хороший вибір сушилок для овочів, фруктів, ягід, грибів та інших продуктів. Щоб більше дізнатися про сушильні шафи або замовити корисну олію, зв’яжіться з консультантами CraftOil по телефону або по листуванню.

Поділитися

Олії для шерсті собак: ТОП-3 найкорисніших рослинних жира

Олія авокадо для схуднення

2 коментарів “Рецепт млинців на воді та олії льону

  • Марина

    Дуже своєчаснй рецепт,скоро масляна і можна буде спробувати нові рецепти, ллянана олія у мене завжди є.

  • Світлана Іванівна

    Дуже недорогий рецепт, а ще корисний, бо лляна олія насичує людський організм жирними кислотами, а ще в ній є антиоскиданти і багато вітамінів

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок