Люди роблять рослинні олії не одну сотню років. Раніше, коли не було ефективного, високотехнологічного обладнання, люди користувалися саморобними (як правило, дерев’яними) пристроями для чавлення маслянистої субстанції із зерен, горіхів, насіння та інших продуктів. ККД подібних саморобних агрегатів, м’яко кажучи, становив бажати кращого, та й користуватися ними було не особливо зручно. Використання примітивного пресу вимагало чималої сили, в той час, як сучасними маслопресами холодного віджиму можуть успішно користовуватись усі люди, незалежно від рівня фізичної підготовки та силових можливостей.

Сучасні агрегати для віджиму рослинних жирів представляють собою зручні, надійні, довговічні пристрої з високим коефіцієнтом корисної дії. Звичайно, вихід олії при технології холодного віджиму нижчий, ніж при промисловому виробництві рослинних жирів, коли вихідна сировина, обсмажується, механічно подрібнюється і так далі. Зате сиро давлені олії виграють в якості і корисності. У гарбузовій олії, обліпиховій олії, олії чорного кмину, рижиковій олії та інших оліях зберігаються всі вітаміни, мінерали та біологічно активні сполуки, які були у вихідній сировині, з якої зроблені ці продукти.

CraftOil пропонує оригінальні олії холодного віджиму: олію чорного кмину, рижієву олію, кунжутну олію, гарбузову олію, олію розторопші та інші корисні олії холодного віджиму, створені на дерев’яному маслопресі і розлиті в скляну тару різного об’єму. У кожній баночці олії  міститься 100% натуральний рослинний продукт з найчистішим смаком, ароматом і без сторонніх домішок (без консервантів, барвників, стабілізаторів, підсилювачів смаку та ін.). 

Маслопрес CraftOil

Все більше сучасних людей рано чи пізно приходять до рішення купити маслопрес холодного віджиму олії. По-перше, навіть при відносно чималій вартості він з часом окупається (тим більше, що пристрій довговічний), по-друге, маючи «під рукою» такий агрегат, можна робити найсвіжішу рослинну олію завжди, коли в ній виникне необхідність. Ну і, звичайно, в якості такого продукту не виникне навіть найменших сумнівів.

Вибираючи прес для віджиму олії, покупці стикаються з тим, який взяти: шнековий маслопрес або маслопрес холодного віджиму? У кожного агрегату є свої переваги, щоб зробити правильний вибір, потрібно співвіднести ці «сильні сторони» пресу із власними пріоритетами.

Переваги шнекового маслопресса

Перший і головний плюс пристрою шнекового типу – продуктивність. Простіше кажучи, при однаковому обсязі насіння або горіхів такий агрегат видасть більше олії, ніж маслопрес холодного віджиму. Правда, особливість роботи шнекового пристрою така, що при видавленні олії вихідна сировина нагрівається на 50, 60 і більше градусів за Цельсієм. В результаті нагрівання в олії  відбуваються хімічні реакції, що знищують багато вітамінів і мінералів. Тобто, рослинний жир, видавлений за допомогою шнекового агрегату, не такий вже й корисний.

Другий плюс даного пристрою – можливість переробки (вичавки олії) практично з будь-якого типу сировини. Але цей фактор не такий вже однозначний. Людина, що вибирає прес, як правило, знає, які олії вона збирається робити. Найбільш поширеними (і часто використовуваними) вважаються такі, як рижієва олія, олія чорного кмину, олія розторопші, олія кунжуту, олія насіння гарбуза і конопляна олія. Всі вони можуть виготовлятися, як на шнековому агрегаті, так і на маслопресі холодного віджиму.

Плюси маслопреса холодного віджиму олії 

Технологія холодного віджиму

Маслопрес холодного віджиму олії вважається єдиним пристроєм, що дозволяє отримати так званий «живий продукт», тобто, рослинний жир, в якому збережені абсолютно всі цінні сполуки, наявні в насінні, ядрах, зернах та ін.

Рослинні жири, одержувані на маслопресах холодного віджиму, не нагріваються вище 40 градусів за Цельсієм, таким чином, зберігаючи свій багатий вітамінно-мінеральний склад.

Важлива перевага дерев’яного преса для віджиму олії полягає в тому, що кінцевий продукт (тобто, олія) не окислюється, а значить, має оригінальний смак і аромат (без гіркуватості та неприємного «металевого» післясмаку).

CraftOil пропонує різні моделі маслопресів холодного віджиму олії на 20 тонн, 30 тонн або 50 тонн, залежно від потреб і передбачуваних обсягів виготовлення олій. Консультанти завжди готові відповісти на будь-які питання по пресам, а також допомогти у виборі відповідного пристрою і бочок до нього.

В інтернет-магазині української компанії CraftOil є дерев’яні (ясеневі) і капролонові бочки різного об’єму (від 0,5 літра до 5,5 літрів), а також медогонки хордіального, радіального і комбінованого типу для пасік різної чисельності. Бренд продає якісні, оригінальні товари для отримання здорових, корисних продуктів: рослинних олій та меду.

Поділитися

Курячий рулет із кунжутною олією

Гаспачо з конопляною олією

Прокоментувати “Який купити маслопрес холодного віджиму або шнековий маслопрес: який краще?”

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок