Гуляш – популярна м’ясна страва, яка присутня в кухнях більшості країн світу. Батьківщиною її вважається Угорщина або Чехія, оскільки саме в цих державах існує найбільше рецептів тушкованого м’яса в овочевій підливі. Історики впевнені, що готувати дрібні м’ясні шматочки в підливці першими стали скотарі, вони варили їжу з усього, що було «під рукою: м’яса, овочів та води.

Приготувати «Угорський» гуляш з пікантною підливою на олії чорного кмину – відмінна ідея для святкового та повсякденного столу. У корисній олії, отриманій з насіння чорного кмину, є унікальна речовина – тимохинон, що є найпотужнішим антиоксидантом, який захищає організм від вільних радикалів та протистоїть розвитку ракових клітин. В олії багато фосфору, магнію, кальцію та жирних кислот, що нормалізують ліпідний метаболізм.

Найбільш корисна олія чорного кмину холодного віджиму, отримана без нагрівання вихідної сировини та кінцевого продукту. Купити крафтові рослинні олії можна в магазині CraftOil. Виробник пропонує гарбузову олію, олію розторопші, горіхову олію, лляну олію, конопляну олію та інші рослинні жири, а також маслопреса холодного віджиму (для тих, хто бажає самостійно робити рослинні олії).

Гуляш із олією чорного кмину

Інгредієнти

Для пряного м’ясного гуляшу треба:

  • 500 грам яловичини;
  • 500 грам картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 шт. солодкого перцю;
  • 2 зубки часнику;
  • 20 грам кукурудзяної олії;
  • 5 грам олії чорного кмину;
  • 1 столова ложка паприки;
  • 1 літр води;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 1 столова ложка томатної пасти;

Покрокове приготування

М’ясо миється та ріжеться на дрібні шматочки. Картопля чиститься, миється та нарізається кубиками. З цибулини знімається лушпиння, після чого вона миється і дрібно нарізається. Морква чиститься, миється та натирається на тертці. Перець миється, розрізається уздовж, потім з нього витягується насіння, а сам овоч дрібно ріжеться. Часник чиститься, миється і давиться на пресі або дрібненько нарізається.

У глибоку сковороду або сотейник з товстим дном наливається кукурудзяна олія та олія чорного кмину, потім вони нагріваються на малому вогні. Далі в олію кладеться м’ясо, обсмажується протягом 5 хвилин, слідом додаються підготовлені овочі: болгарський перець, цибуля, морква і часник. Все перемішується та смажиться ще 10 хвилин (поки цибуля з морквою не стануть золотистими). Після цього додається томатна паста, сіль, 300 грам води і паприка, все розмішується й тушкується ще 5-7 хвилин.

Наостанок всипається картопля і вливається уся інша вода (700 грам), ємність закривається кришкою і блюдо тушкується на малому вогні 40-50 хвилин (бажано періодично помішувати гуляш).

Петрушка миється, промокається кухонною серветкою та дрібно нарізається. При подачі на стіл гуляш посипається рубленою зеленню.

Примітки:

Замість петрушки можна використовувати кріп або кінзу. За відсутності свіжої зелені слід взяти заморожену.

Олія чорного кмину CraftOil

Щоб гуляш був не тільки смачним, але й максимально корисним, слід використовувати сиродавлену олію чорного кмину. Замовити корисну олію в один клік можна в інтернет-магазині CraftOil.

Поділитися

Маслопрес холодного віджиму олії: опис та застосування в домашніх умовах

Кращі олії-афродизіаки або як підвищити лібідо

Один коментар до “Гуляш «Угорський» з олією чорного кмину

  • Анна

    Гуляш вважають традиційною стравою в Угорщині, також він дуже поширений і в Чехії, і в нас в Україні. За рахунок того, що сюди входить квасоля, гуляш стає ще більш поживним і виступає основною стравою, не потребуючи ніякого гарніру. Також для гостринки я використовувала перець чилі, а для аромату – часник та спеції. Смачно

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок