Для виробництва сиродавленних рослинних олій застосовується спеціальне обладнання – маслопрес холодного віджиму олії в домашніх умовах. Всупереч поширеній думці, існують не тільки промислові преса для віджиму рослинних жирів, але й пристрої, які придатні для домашнього використання  чи для дрібнооптового виробництва.

У домашніх умовах, купивши маслопрес холодного віджиму, можна робити екологічно чисту, свіжу, ароматну, смачну олію, в якості якої не буде навіть найменших сумнівів. Самостійно вироблена гарбузова олія, конопляна олія, олія чорного кмину та інші подібні будуть в рази корисніші за аналогічні магазинні продукти. І само собою, їх смак та аромат будуть вище всяких похвал.

Вибирати маслопрес холодного віджиму потрібно, виходячи з потреб виробництва. Простіше кажучи, модель підбирається в залежності від того, скільки і якої корисної олії планується робити. Консультанти CraftOil із задоволенням проінформують про різні моделі маслопресів холодного віджиму та допоможуть підібрати пристрій під ваші потреби та побажання.

CraftOil пропонує корисні сиродавлені олії (олія розторопші, олія чорного кмину, конопляна олія, гарбузова олія та інші корисні олії), а також маслопреса холодного віджиму з дерев’яними або капролоновими бочками.

Особливості використання маслопреса холодного віджиму олії

Маслопрес CraftOil

Домашнє виготовлення сиродавленних рослинних жирів на пресі дозволить бути впевненим в якості гарбузової олії, горіхової олії та інших рослинних жирів. Роблячи корисні олії самостійно, потрібно врахувати наступне:

  • Домашня олія має обмежений термін придатності та повинна зберігатися в холодильнику (у щільно закупореній тарі);
  • Маслопреса холодного віджиму CraftOil дозволяють отримувати олію з волоських горіхів, соняшнику, кукурудзи, насіння конопель, чорного кмину, кунжуту та ін. тобто, маючи прес, можливо виготовляти все ті ж олії, які раніше купувалися в магазинах;
  • Домашній прес, в принципі, можна зробити самостійно (наприклад, з преса для віджиму соку), але його характеристики і продуктивність будуть далекі від маслопресу холодного віджиму олії;
  • У маслопресах холодного віджиму використовуються бочки без дна. Якщо вони зроблені з металу, кінцевий продукт (олія) буде окислюватися, втрачаючи корисні властивості та смакові якості. CraftOil пропонує каролонові бочки, а також бочки з дерева (ясеню) для різних моделей маслопресів;
  • У виборі дерева для бочки холодного віджиму фахівці CraftOil керуються декількома принципами:
  • Це повинно бути дерево, твердість якого по Бріннелю 3.5 одиниці і вище.
  • Деревина повинна бути максимально нейтральною, а це значить, що хвойні породи тут зовсім не підійдуть. Ми використовуємо дерево ясен при виробництві бочок для віджимуолії;
  • Верстатний парк для виготовлення бочки холодного віджиму олії теж повинен бути в прекрасному стані, так як всі деталі в ній мають бути щільно підігнані одна під одну. Тільки при дотриманні всіх цих умов і виходять прекрасні дерев’яні бочки для віджиму олії.
  • Хочемо нагадати нашим клієнтам, що бочки бувають не тільки дубові. Емності для холодного віджиму олії ще роблять з капролону. Перевага капролонових бочок в тому, що вони абсолютно інертні та не вбирають олію та її запах. А головне, що твердість капролонові бочки близько 4.5 одиниць по Бріннелю, на відміну від дуба з його 3.5 одиницями міцності.
  • Капролонова бочка для віджиму олії використовується для особливо складного насіння, такого як розторопша, конопля та чорний кмин.

Маслопреса холодного віджиму CraftOil компактні та прості у використанні пристрої, які не займають багато місця і дозволяють відносно швидко робити сыродавленні рослинні жири. Ручні преса не залежать від електропостачання, що в нинішніх умовах стає важливим аспектом вибору.

Використання  ручного маслопреса холодного віджиму 

Користуватися ручним маслопресом холодного віджиму не так вже й складно. Після того, як пристрій вибрано, куплено та встановлено, можна приступати до виготовлення домашніх сиродавленних олій. Для цього треба:

  • Засипати вихідну сировину в завантажувальний ківш (олія може робитися з горіхів, насіння та іншої сировини);
  • Руків’ям привести в рух валки, поверхня яких покрита спеціальним полотном-теркою. Таким чином, насіння або горіхи будуть затягуватися в зазор між ними і здійснюється обдирання (очищення від лушпиння);
  • Далі насіння, ядра та ін. переміщаються в нижній ківш;
  • На сировину впливають валки з гладкою поверхнею, віджимаючи з продукту олію. Залежно від особливостей вихідної сировини, відстань між валками можна (і потрібно) міняти, це, в свою чергу, змінює зусилля, з яким відбувається тиск;
  • Вальцювання насіння або ядер, в результаті чого утворюється щось на зразок кашки, з якої, власне, виготовляється олія (методом холодного віджиму);
  • Видавлювання маслянистої субстанції з подрібненого вихідної сировини;

Ручні маслопреса холодного віджиму не можуть похвалитися такою високою продуктивністю, як шнекові преса. Зате готова продукція, отримана методом холодного віджиму, в рази корисніша за  сиродавленні олії, зроблені на шнекових пристроях. Справа в тому, що шнекові преса під час роботи нагрівають сировину і готовий продукт до 60, а іноді і 100 градусів Цельсія, через це в рослинних жирах практично повністю знищуються цінні біоактивні сполуки, а також вітаміни та  мінерали.

На противагу цьому, при виробництві олій на маслопресах холодного віджиму підвищення температури сировини та кінцевого продукту не відбувається, отже, на виході отримуються максимально корисні, насичені вітамінами рослинні жири.

Маслопрес 20 тон

CraftOil пропонує корисні олії та маслопреса холодного віджиму олії на 20 тонн, 30 тонн і 50 тонн з капролоновыми або дерев’яними бочками (з ясеню) об’ємом від 0,5 л. до 5,5 л. Наші консультанти допоможуть підібрати пристрій під ваші потреби і купити маслопрес холодного віджиму, щоб самостійно робити корисні та смачні олії для краси, здоров’я та довголіття.

Поділитися

Екзотичний «Перигорський» салат з горіховою олією

Гуляш «Угорський» з олією чорного кмину

4 коментарів “Маслопрес холодного віджиму олії: опис та застосування в домашніх умовах

  • Игорь

    Сама идея делать для себя, для семьи в любой момент свежее, натуральное масло – просто потрясающа. И ведь можно делать разные масла, в зависимости от потребностей. Классная штука.

  • Елизавета

    Досить цікаво мати завжди свіже масло вдома, тим паче якщо це не так вже й складно в користуванні!

  • Богдана

    Я вже давненько подумую купити маслопресс. Крафтові олії в рази смачніші та ароматнішв за магазинні, а домашні, думаю, перевершать усі очікування

  • Святослав

    Доречі якось ніколи навіть не замислювався що можна олію виготовляти і в домашніх умовах. Треба буде подивитись скільки таке задоволення коштує…)

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок