Холодний, сирий вітер, помітне зниження температури, як і довге перебування в опалювальних приміщеннях, негативно позначається на загальному стані шкіри. Лице стає блідим, набуває нездорового відтінку, лущиться і навіть місцями запалюється. Запобігти згубному впливу сезонної негоди допоможуть корисні рослинні олії, багаті на унікальні біоактивні сполуки, вітаміни та мінерали.

Найбільш корисні олії холодного віджиму, оскільки при їх виробництві зберігається максимальна кількість цінних компонентів, які благотворно впливають на організм. Замовити крафтові якісні олії можна на сайті CraftOil – виробника корисних олій та інших товарів для краси та здоров’я.

Нанесення олії на шкіру

Які олії найкращі для шкіри?

Оптимально використовувати для шкіри обличчя ті рослинні жири, які підтримують (а не змінюють) природний баланс рН. Вони не порушують цілісність зовнішнього (рогового) шару шкірного покриву, а значить, не роблять обличчя більш вразливим до негативного зовнішнього впливу.

Обирати рослинну олію для косметичних цілей потрібно з урахуванням типу шкіри. Сухий, схильний до запалень шкірний покрив потребує глибокого зволоження. Якщо шкіра виділяє жир в надмірній кількості, потрібен засіб з легкою текстурою, який буде швидко вбиратися та не створювати на поверхні епідермісу маслянистої плівки.

Використовувати олії в косметичних цілях можна тільки після тесту на алергію. Це особливо важливо тим, хто має чутливу шкіру, схильну до висипань, почервоніння, свербіння, набряклості та інших подібних проявів.

Олії для захисту від холоду та морозу

У холодну пору року шкіра потребує посиленого харчування та засобів, що прискорюють регенерацію шкірного покриву. Найкращий ефект дає поєднання внутрішнього прийому та зовнішнього застосування рослинного жиру. Іншими словами, корисно пити олію, а також додавати її у доглядову косметику або до натуральні засоби для шкіри.

Арганова олія

Олію аргани ще звуть «рідким золотом», це справжня «скарбниця» корисностей для епідермісу. Субстанція містить фловоноїди, поліфеноли, каротиноїди, вітамін Е (токоферол) та унікальну феруловую кислоту. Арганова олія багата на антиоксиданти, що захищають епідерміс від впливу вільних радикалів, та на олеїнову кислоту, що підвищує еластичність шкірного покриву шляхом  прискорення вироблення колагенових волокон. 

Щоб нейтралізувати негативний вплив холодного вітру й морозу, досить щовечора за 1 годину до сну масажувати шкіру корисною олією аргани, уникаючи зони навколо очей. Продукт наноситься на щоки, лоб, ніс, вилиці та підборіддя легкими, поплескуючими рухами, через 30 хвилин залишки (які не вбралися), промокаються м’яким рушником або серветкою.

Олія авокадо

Дуже корисно пити олію авокадо натщесерце. Крім внутрішнього прийому її також варто використовувати в косметичних цілях. Субстанція глибоко проникає в шкіру, зволожуючи не тільки її верхній (роговий) шар, а також середній та нижній. Маска з олією авокадо холодного віджиму – прекрасний засіб від обморожень чи опіків шкіри, отриманих після довгого перебування на холоді.

Щоб прибрати оніміння, почервоніння та печіння через вплив морозного вітру, потрібно нагріти олію до кімнатної температури, рясно нанести на обличчя та прикрити шкіру рушником або спеціальною маскою з вирізом для носа. Через півгодини лице слід промокнути м’якою безворсовою серветкою чи ватним диском.

Олія жожоба

Олія жожоба ідеально підходить власникам жирної, схильної до висипань шкіри. Субстанція має ніжну, не важку текстуру, швидко вбирається та не залишає на обличчі неестетичного сального блиску. Щоб нейтралізувати негативний вплив холодного вуличного повітря та сухої атмосфери опалювальних приміщень, досить додавати 2 краплі корисної олії в порцію ранкового крему для обличчя. Наносити його слід не пізніше, ніж за 40 хвилин до виходу з дому.

Олія волоського горіха

Горіхова олія для шкіри

Горіхова олія – корисний натуральний продукт, який можна використовувати не лише дорослим, а й дітям. Вирушаючи з малюком на прогулянку, варто за півгодини до виходу на вулицю змастити щічки дитини парою крапель рослинного жиру, отриманого з волоських горіхів. Це вбереже ніжну дитячу шкіру від почервоніння та дискомфорту, викликаного морозом або вітром.

Горіхова олія  корисна, завдяки рекордно високому вмісту вітамінів А і Е, що наділені потужним регенеруючим і протекторним впливом. У продукті також є альфа-лінолева кислота, яка бере участь у метаболізмі, але не виробляється організмом людини. Як і олія авокадо, цей рослинний жир корисно не лише використовувати в косметичних цілях, але і приймати всередину, щоб заповнити запас вітамінів та мінералів, а також підвищити лібідо (для чоловіків).

Секрет глибокого зволоження шкіри 

На полицях магазинів не перший рік продається сезонна косметика. Ефект «зимових» кремів, тоніків і лосьйонів для тіла заснований на впливі так званої зворотної емульсії. Вона складається з молекул води, оточених декількома молекулами рослинного жиру. Таке з’єднання максимально глибоко проникає в епідерміс та добре його зволожує.

Якщо змішувати разову порцію денного крему з 1-2 краплями рослинного жиру, можна отримати той же ефект, який обіцяє сезонна косметика.

Купити олію волоського горіха, олію авокадо та інші корисні олії для зволоження, живлення шкіри, а також для внутрішнього прийому можна на сайті CraftOil. Виробник виготовляє олії на вертикальному дерев’яному пресі, забезпечуючи високу якість і корисність своїх товарів.

Поділитися

Кекс із олією авокадо та горіхами

Рецепт дієтичних лляно-конопляних хлібців

2 коментарів “Як захистити шкіру обличчя від холоду та морозу за допомогою олій

  • Валерія

    Актуальна інфа, бо наразі вже холодно і лице дійсно потерпає. Лишається купити олію волоського горіху та спробувати

  • Ніка

    Користуюся олією волоського горіха разом з кромом , шкіра стала більш пружною і гладенькою , дійсно 2 каплі в крем для обличчя перед нанесенням дають гарний результат та донька перестала казати , що її щічки пекуть від морозу. Рекомендую

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок