• Рецепти
  • 29.10.2022
  • 3

Арганова олія – один з кращих натуральних косметичних засобів, вона входить до складу магазинної і домашньої косметики для обличчя, тіла та волосся. Активне застосування цієї речовини для наведення краси пояснюється її унікальним фізико-хімічними властивостями та присутністю в ній великої кількості цінних компонентів.

Коротко про користь арганової олії

Корисна олія аргану багата на наступні компоненти:

  • Ненасичені жирні кислоти Омега-3, Омега-6 і Омега-9;
  • Вітаміни А, Е;
  • Феноли (кавова і ванільна кислоти, олеуропеїн, тирозол, катехол, резорцин, (-)-епікатехін, а також (+)-катехін);

Арганова олія зволожує та живить волосся, роблячи його блискучим і шовковистим. Її регулярне застосування зменшує прояви себореї, усуває лупу, знижує ламкість волосся та  уповільнює січіння його кінчиків. Не дарма додавання маслянистої субстанції в маску для волосся вважається одним з кращих доглядових засобів  для краси та здоров’я шевелюри.

Рецепти з олією аргану

Маска для волосся з корисною олією аргану

Найпростіше додавати 1 чайну ложку (для волосся середньої довжини) чудодійної олії в бальзам або магазинну маску для волосся. Але більш ефективним буде приготування доглядових засобів самостійно:

·        Поживна, відновлююча маска

Щоб реанімувати пасма після фарбування аміачним засобом, зробивши їх більш шовковистими та  блискучими, потрібно 1 раз в тиждень на 20 хвилин наносити на чисту голову наступну суміш:

  • 1 жовток;
  • 20 мг. меду;
  • 40 гр. маслинової олії;
  • 20 мг. арганової олії;

Компоненти змішуються безпосередньо перед використанням.

·        Зволожуюча маска

Підходить для сухого, ламкого, тьмяного волосся, яке сильно електризується і часто сплутується. Також добре використовувати засіб для профілактики пересушування шевелюри (особливо актуально протягом опалювального сезону). Для зволоження волосся треба 1-2 рази в тиждень наносити на 10 хвилин на пасма такий мікс:

  • 40 мл. несолодкого йогурту (в кулінарії використовується, як основа для соусів);
  • 20 мг. арганової олії;

Змішувати компоненти бажано відразу перед нанесенням на голову.

·        Маска від випадіння волосся

Щоб зупинити надмірне випадання волосся, потрібно регулярно використовувати наступну косметичну суміш:

  • 25 крапель корисної олії аргани;
  • 1 столова ложка какао-порошку (на волосся середньої довжини);
  • 1 чайна ложка дрібно натертого кореня імбиру;

Всі компоненти змішуються і розводяться теплою водою або трав’яним відваром (підійде ромашка, мати-й-мачуха, материнка та ін.).

Примітки:

Незважаючи на високу ефективність натуральної косметики, перші позитивні зміни будуть видні тільки після курсу в 10-15 процедур.

Не варто наносити нерозбавлену арганову олію на волосся, оскільки це може спровокувати роздратування шкіри.

На відміну від магазинної косметики, домашні олійні маски не викликають звикання, але для максимального ефекту краще чергувати кілька рецептів між собою.

Змивати маску з волосся варто теплою, але не гарячою водою з невеликою кількістю шампуню, який підходить для щоденного використання (у таких засобів нейтральний рН).

Корисні олії холодного віджиму

Купити корисні олії холодного віджиму в один клік можна в інтернет-магазині CraftOil. Це крафтові олії, створені на дерев’яному пресі без дотику до заліза. Вони ідеально підходять для домашніх б’юті-процедур, приготування смачної та корисної їжі, а також для оздоровлення та загального зміцнення організму.

Поділитися

Корисна олія ші: що це таке і як її використовувати

6 видів меду, про які корисно знати

3 коментарів “Маски для волосся з аргановою олією: добірка простих та ефективних рецептів

  • Альбіна О.

    Користувалась такою олією для змащування тіла замість лосьону. Ефект був надзвичайний. Тепер замовлю олійку та спробую маски для волосся

  • Олена

    Масло арганового дерева необхідно використовувати регулярно протягом трьох місяців , щоб отримати відчутний результат. Для догляду за волоссям можна використовувати і персикове масло, яке володіє багатьма корисними властивостями. Дізнаєтеся з нашої статті, які маски з кісточок персика можна зробити. При цьому його частота використання, як в чистому вигляді, так і в складі масок і шампунів, не повинна перевищувати 1-2 рази в тиждень . Це обумовлюється тим, що масло насичує волосся корисними речовинами, яких вистачає на цілий тиждень. Арганова масло в косметології застосовується як в чистому вигляді, так і складі різних кремів, шампунів, масок. Але більше користі воно принесе волоссю саме в чистому вигляді.

  • Анна О.

    У мене був шаппунь з цією олією, давав досить непоганий ефект. Думаю, що замовлю цю олію, бо в чистому вигляді вона буде в рази ефективнішою!

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок