Картоплю не дарма називають «другим хлібом», з неї можна приготувати безліч ситних і смачних страв. Тим, кому набридло банальне пюре, смажена або тушкована картопля, варто спробувати рецепт картопляного мусу з цукіні та гарбузовою олією.

Корисна олія, отримана з насіння гарбуза, має багато цінних якостей, вона покращує роботу імунної системи, прискорює (стимулює) метаболізм, а також благотворно позначається на стані шкіри (робить епідерміс більш пружним і еластичним, покращує його колір). Олія корисна людям із захворюваннями серця, печінки і нирок. Вона прискорює одужання і відновлення організму після важких (або тривалих) захворювань.

Мус із цукіні і картоплі з гарбузовою олією – незвичайна, не банальна страва, яка напевно припаде до смаку любителям делікатесів.

Картопляний мус із корисною олією гарбузового насіння

Інгредієнти

Для приготування овочевого мусу потрібно:

  • 0,5 кг. картоплі;
  • 0,5 склянки молока;
  • 2 столові ложки гарбузової олії;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 200 грам твердого сиру (бажано брати Чеддер, але підійде й інший);
  • 0,5 кг. цукіні;
  • 1 щіпка чорного перцю;
  • 1 пучок кропу (8-10 гілочок);
  • 1 чайна ложка будь-якої рослинної олії (для змазування форми);

Покрокове приготування

Картопля чиститься, миється і відварюється. З вареної картоплі робиться пюре, змішується з молоком, сіллю та гарбузовою олією.

У яєць жовтки відокремлюються від білків і збиваються виделкою, після чого перемішуються з пюре.

Кабачки миються і натираються на тертку (якщо в овочів жорстка шкірка, їх краще почистити). Кріп миється і дрібно січеться ножем. Потім зелень з’єднується з цукіні, все перчиться та ретельно перемішуються.

Сир натирається на тертці.

Форма для мусу змащується рослинною олією, після чого в неї шарами викладаються інгредієнти. Спочатку (на дно) кладуться кабачки (половина від усього обсягу), на них шар картопляного пюре (теж половина), потім знову пласт цукіні і зверху картопля. Зверху мус посипається тертим сиром і поміщається в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів Цельсія. Готову страву можна за бажанням посипати зеленню.

Примітки:

Найкраще використовувати для приготування цього кулінарного смаколика рослинну олію холодного віджиму, вона більш корисна, ніж продукт, приготований традиційним методом (з нагріванням олії або попереднім прожарюванням вихідної сировини).

CraftOil пропонує хороший вибір корисних олій холодного віджиму, створених за унікальною технологією на дерев’яному пресі. Товар виготовляється в день відправки і герметично закупорюється в скляній пляшечці, так що клієнти отримують найсвіжіший, якісний, корисний рослинний продукт для здоров’я і довголіття.

Поділитися

Корисні властивості грейпфрутової олії. «Олійне» схуднення Дженніфер Лопес

У вересні Україна експортувала рекордний обсяг рослинної олії

Прокоментувати “Картопляний мус із цукіні та гарбузовою олією”

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок