З настанням осені овочеві салати стають основним джерелом вітамінів і мінералів. Наприклад, пекінська капуста багата на вітамін С, що підвищує стійкість людського організму до різноманітних бактерій і вірусів. Якщо заправляти капустяний салат рижієвовою олією, користь страви збільшиться в рази.

Рижієва олія багата на вітаміни А, Е, D та особливо рідкісний вітамін К, в ньому багато олеїнової, стеаринової і лінолевої кислот, які беруть безпосередню участь в ліпідному обміні організму.

Салат з пекінської капусти, заправлений рижієвовою олією – корисне та смачне блюдо, яке легко готується і з апетитом змітається з обіднього столу.

Салат із корисною рижієвою олією

Інгредієнти

Для незвичайного овочевого салату треба:

  • ½ Качана пекінської капусти;
  • 6 помідорів Черрі;
  • 1 щіпка кінзи;
  • 1/3 лимона;
  • 1 щіпка чорного меленого перцю;
  • 1 щіпка солі (можна морської, харчової);
  • 2 чайні ложки рижієвової олії;

Покрокове приготування

Капуста миється під проточною водою і обсушується кухонним рушником. Бажано дати кочану додатково стекти, залишивши його лежати на рушнику близько півгодини. Після цього капустина  розрізається (уздовж) навпіл і одна її половина нарізається «соломкою».

Помідори миються і розрізаються навпіл кожен. Овочі складаються в глибоку піалу або миску. Далі туди ж додається сіль, перець, кінза і рижієва олія.

З третини лимона вичавлюється сік і також додається в ємність з овочами і спеціями.

Всі компоненти ретельно перемішуються, після чого салат подається на стіл.

Примітки:

Якщо немає свіжих томатів Черрі, допускається використання консервованих. В такому випадку, заправляти готову страву свіжовичавленим лимонним соком не потрібно.

Найкраще використовувати рижієву олію холодного віджиму. У ній сконцентровані всі цінні якості, властиві олійній культурі Рижик. Технологія виробництва CraftOil дозволяє зберігати не тільки користь, але і 100% чистий смак рослинних олій, так що вони ідеально підходять для салатів та інших страв здорового харчування. В інтернет-магазині широкий вибір корисних продуктів і крафтових рослинних олій на будь-який смак.

Поділитися

Користь і застосування олії волоського горіха

Цікаві та маловідомі факти про кунжутну олію

Прокоментувати “Пряний салат із пекінською капустою та рижієвою олією”

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок