• Рецепти
  • 11.10.2022
  • 2

Безумовно, домашній хліб не йде ні в яке порівняння з магазинним. У нього особливий аромат і ні з чим незрівнянний смак. І справа не лише в тому, що домашня випічка робиться з душею. Якщо додавати до тіста цінні компоненти на кшталт гірчичної олії, користь готового виробу буде значно більше, ніж у магазинного батона чи «цеглинки».

Гірчична олія – корисний продукт з пікантним ароматом і насиченим смаком. При додаванні в випічку вона надає хлібу, млинця або інший випічці приємний золотистий відтінок і дозволяє довго не черствіти.

Користь гірчичної олії обумовлена її багатим вітамінно-мінеральним складом. У субстанції високий вміст вітамінів А, D, Е, В3 і В6, а також лінолевої і ліноленової кислот. Вона нормалізує травлення, стабілізує рівень гормонів і підвищує опірність організму бактеріям і вірусам.

Словом, спекти смачний хлібець з корисною рослинною олією – відмінна ідея для святкового або обіднього столу.

Хліб з корисною гірчичною олією

Інгредієнти

Для гірчичного хліба треба:

  • 1 чайна ложка сухих дріжджів;
  • 450-500 грам пшеничного борошна (бажано вищого сорту);
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку;
  • 20 грам вершкового масла;
  • 300 мл. молока;
  • 2 столові ложки гірчичної олії;

Покрокове приготування

Молоко вилити в глибоку ємність, нагріти до 40 градусів, потім додати сіль, цукор і дріжджі. Все розмішати і дати постояти кілька хвилин до розчинення сипучих компонентів.

Потім в рідину всипається половина борошна, все ретельно перемішується (в массі не повинно бути «грудочок»). Далі додається 1 ст. ложка гірчичної олії і все знову розмішується. Тісто залишається на півгодини або 40 хвилин в теплому місці (бажано ємність накрити рушником), щоб підійшло.

У масу всипається гірчичний порошок і додається ложка гірчичної олії разом з рештою борошна. Тісто в останній раз умішується та перекладається в форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом.

Хліб печеться в духовці при 200 градусах Цельсія близько 40-50 хвилин. Не бажано відразу після приготування витягувати буханець з печі, потрібно дати йому повільно охолонути.

Примітки

За відсутності форми для випікання хліба підійде будь-яка залізна сковорода без пластикової чи дерев’яної ручки. Як варіант, сиру заготовку можна просто викласти на лист, сформувавши руками  кулю. Тісто поміщається в попередньо нагріту духовку.

Для приготування хліба варто використовувати олію холодного віджиму – вона більш корисна та має чистий смак без домішок.

В інтернет-магазині CraftOil представлений широкий вибір корисних олій і продуктів для здорового харчування. Асортимент магазину постійно зростає, так що кожен зможе знайти для себе крафтову олію для приготування корисних страв або домашніх фітотерапевтичних і косметичних рецептів.

Поділитися

Кращі олії для салатів

Мінагрополітики України вважає, що країна пройшла точку неповернення від сировинної економіки

2 коментарів “Рецепт гірчичного хліба

  • Антоніна

    Дуже цікавий рецепт, заради такого варто замовити олію) Колись пекла з кукурудзяною олією і з оливовою, а от з гірчичною не пробувала

  • Аня

    Я колись подібний хлібчик (тільки з олією кмину) пекла, зберігала в холодильнику, то він 2 тижні майже був свіжим

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок