• Рецепти
  • 04.10.2022
  • 3

Баклажан – популярний осінній овоч із сімейства пасльонових. З нього можна приготувати безліч страв на будь-який смак. Баклажани запікають, тушкують, смажать, маринують і навіть консервують.

Поєднання цього овоча з оливовою олією – не тільки дивовижно ніжний та ароматний, але й дуже корисний для організму мікс.

Численні корисні властивості оливової олії – це профілактика появи пухлин, насичення організму жирними кислотами (які регулюють ліпідний обмін), захист від негативного впливу вільних радикалів, а також зволоження і підвищення тонусу шкірного покриву.

Баклажани, запечені з оливовою олією – низькокалорійне і смачне блюдо, яке відмінно доповнить повсякденний обід або стане справжнім хітом святкового столу.

Баклажани, запечені з оливовою олією

Інгредієнти для страви

Щоб запекти баклажани з оливковою олією, знадобиться:

  • 2 баклажана (середнього розміру);
  • 1 столова ложка прованських трав (пряна суміш);
  • 2 столові ложки оливової олії;
  • 0,5 чайної ложки солі;

Покрокове приготування

Баклажани миються, обсушують кухонним рушником і обрізаються з обох країв. Потім овочі нарізаються поздовжньо на пластини товщиною приблизно 0,5 сантиметри.

Порізані баклажани соляться і залишаються на 20 хвилин (щоб прибрати гіркоту), після чого ополіскуються під проточною водою. 

Лист змащується оливовою олією, на нього укладаються шматочки баклажанів і зверху змащуються залишками рослинної олії. Наостанок овочі посипаються прованськими травами і поміщаються в духовку.

Баклажани печуться 20 хвилин при температурі 200 градусів Цельсія.

Запечені пасльонові однаково смачні в холодному і в теплому вигляді. Перед подачею на стіл можна присипати їх рубленою зеленню.

Примітки:

Корисні властивості оливової олії холодного віджиму вищі, ніж у субстанції, виробленої класичним способом, тому оптимально використовувати саме такий продукт. Якісні крафтові олії холодного віджиму можна замовити в CraftOil.

Перед подачею варто додатково змастити запечені баклажани часниковим соусом. Щоб його приготувати, потрібно очистити і подрібнити 1 головку часнику і розмішати її з 1 чайною ложкою оливової олії та 1 дрібкою солі.

Поділитися

Рецепт домашнього хліба на горіховій олії з насінням гарбуза і ядрами волоських горіхів

Рейтинг найбільших експортерів рослинних олій

3 коментарів “Баклажани, запечені з оливовою олією

  • Вероніка

    Рецепт досить простий і, я так думаю, смачний. Лишилось замовити олію та спробувати)) 🙂

  • Богдан Денисович

    Мені здається, що баклажани смачні в будь якому вигляді, з оливовою олією не пробував, але впевнений вони, як то кажуть, зайдуть.

  • Світлана

    Класс, рецепт чудовий, дякую, тепер хочу спробувати з вашою оливковою олією

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок