Якість та користь олії залежить від багатьох факторів: вихідної сировини, технології виробництва, використаного обладнання і навіть від того, наскільки відповідально кожен співробітник компанії ставиться до свого завдання.

CraftOil виготовляє та продає не просто олії, а по-справжньому корисні продукти, що відповідають найвищим стандартам якості.

Багато великих виробників кукурудзяної, соняшникової (іноді навіть оливкової) олії, не соромлячись, додають від 20 до 25% рафінованого продукту в кожну банку. З одного боку, це дозволяє здешевити продукцію, а з іншого – наче б то не дуже сильно позначається на смаку та ароматі продукції (принаймні, вони так думають). Крафтові олії від CraftOil – це сиродавлені продукти без найменших сторонніх або низькоякісних домішок. Ніяких консервантів, ароматизаторів або барвників, тільки найчистіша рослинна олія холодного віджиму.

Компанія CraftOil виготовляє олії під замовлення наших клієнтів та партнерів. Ми робимо корисні олії тільки нацвіщої якості: олія чорного кмину, олія розторопші, гарбузова олія, лляна олія та інші корисні продукти. Наші товари зроблені з душею та любов’ю до споживачів, вони дуже корисні для здоров’я. Експертна команда нашої компанії здійснює постійний суворий контроль за дотриманням технологічного процесу виготовлення олій та за логістикою при відправці готової продукції нашим клієнтам і партнерам. 

Обладнання CraftOil

Особливість олій від CraftOil – це виробництво за унікальною технологією, коли рослинна сировина в процесі переробки ніяк не стикається з залізом. Продукція робиться за допомогою дерев’яних пресів, через що процес не може бути повністю автоматизованим (немає конвеєра).

Це простіше пояснити, порівнявши з тим, як робляться ті рослинні олії, що продаються в супермаркетах і гастрономах. Виробники купують шнекові маслопреси та автоматизують виробничі процеси. Таке обладнання має високу потужність і хорошу продуктивність (може видавати великі обсяги товару). Теоретично його можливо називати олією холодного віджиму. Принаймні, це не порушує чинне законодавство.

Насправді, якщо відкрити інструкцію з експлуатації будь-якого шнекового пристрою, там зазначено, що на вході сировина має температуру близько 15 градусів Цельсія, але на виході рідка субстанція досягає 120 градусів за Цельсієм. Олію, отриману таким способом, називають сиродавленою, оскільки еукурудзяне, соняшникове, лляне та інше насіння не смажиться перед витисканням. Проте, масляниста субстанція, отримана з них і нагріта вище 100 градусів, не має практично ніяких корисних речовин з тих, які були притаманні вихідному продукту.

На відміну від таких олій, кожен продукт CraftOil багатий на вітаміни, мінерали та інші цінні компоненти, які характерні для сировини, з якої він виготовлений. Більш того, олія концентрує в собі всі унікальні властивості насіння, горіхів, зерен або інших компонентів, з яких вона зроблена. Наприклад, у корисній лляній олії рівень вмісту клітковини, жирних кислот Омега-3 і Омега-6, а також вітамінів вищий, ніж у сирому лляному насінні (хоча воно, безумовно, дуже корисне).

Оптові виробники роблять олії великими партіями, в очікуванні кінцевого покупця (споживача) вони проходять довгий ланцюг посередників (склади, магазини, перекупники і так далі), між часом створення та споживання може пройти чимало часу: тижні, а то й місяці.

Всі продукти CraftOil постачаються безпосередньо покупцям незабаром після того, як вони були виготовлені. Це не тільки якісні, але й свіжі олії з найчистішим смаком і ароматом. Вони дуже корисні, тому підходять для прихильників здорового харчування, а також для тих, хто хоче оздоровити і зміцнити організм без фармпрепаратів і хімічних ліків. Олії можуть використовуватися для домашньої косметології, натуропатії, а також аювердичних практик.

Чому сиродавлення  без нагріву олії таке важливе?

Олії холодного віджиму

Будь-які рослинні олії при нагріванні окислюються. Як тільки субстанція досягає температури 50-60 градусів за Цельсієм, кисень починає активно взаємодіяти з вуглецями маслянистої субстанції. Ця хімічна реакція проходить у 2 етапи:

  • Утворення пероксидів і гідропероксидів – активних сполук, що руйнують людський організм. Їх ще називають вільними радикалами (є дані, що вони підвищують ризик розвитку раку шкіри);
  • Пероксиди і гідропероксиди перетворюються в альдегіди, оксикислоти і кетони – токсини, які забруднюють організм та перешкоджають нормальному метаболізму;

Чим більше нагрівається речовина, тим швидше й активніше відбуваються в ній окислювальні процеси і тим менше корисних компонентів залишається. У кожного виду олії є так звана «точка кипіння» – температурний максимум, при якому субстанція окислюється моментально. Результатом цього є утворення трансжирів та канцерогенів.

Негативні окислювальні процеси тривають в олії й після її охолодження. Якщо охолодити продукт і дотримуватися температурного режиму підчас зберігання, їх можна злегка уповільнити. У супермаркетах і гастрономах рослинні олії продаються на полицях, а не в холодильниках, так що про рівень канцерогенів в них залишається лише здогадуватись.

Олії CraftOil надходять до кінцевого споживача майже відразу після виготовлення, а недовгий період зберігання знаходяться у відповідних («правильних») умовах. Це продукти з максимально високим вмістом цінних сполук і мікроелементів.

Для виробництва крафтової олії вихідна сировина (насіння, зерна, горіхи) поміщаються в лляий мішечок, після чого на них тисне гідравлічний прес. Вичавлена рідина (кінцевий продукт) по дерев’яному жолобу стікає в розфасувальну тару – скляні пляшечки, які відразу ж герметично закупорюються. 

На сьогоднішній день, в асортименті CraftOil є корисні олії:

  • Олія чорного кмину; 
  • Олія розторопші;
  • Олія конопляна;
  • Олія з насіння гарбуза;      
  • Олія волоського горіха;  
  • Олія кунжутна;  
  • Олія насіння гірчиці;  
  • Олія кісточок абрикоса;
  • Олія макова та інші корисні олії.          

Асортимент корисних продуктів постійно зростає й оновлюється. Компанія з радістю пропонує поціновувачам якісних олій крафтову продукцію власного виробництва.

Поділитися

Дієтична яловичина з оливовою олією в мультиварці

Користь та використання лляної олії

3 коментарів “CraftOil – виробник корисних рослинних олій холодного віджиму

  • Олег В.

    Цікаво було читати. Коли виробник так детально розповідає про технологічні аспекти, значить, його продукция дійсно якісна, а отже, заслуговує на увагу.

  • Анастасія

    Хороший та корисний продукт, гарно розписані корисні властивості кожної з олій.
    Рекомендую)

  • Маргарита

    Натуральні рослинні продукти часто стають складовою дієт-програм, вітаміни в їхньому складі допомагають підтримати організм під час дієти, вони забезпечують щадний детокс-ефект і підтримують красу. Гарбузова олія – не виняток. Речовини у його складі активізують розкладання жирів та перешкоджають їх накопиченню, прискорюють обмін речовин та підвищують ефективність дієти. Також масло прискорює обмінні процеси у лімфі, що допомагає у боротьбі з целюлітом.

Залишити коментар

(не буде відображено)

    Замовити дзвінок